čtvrtek 20. srpna 2015

150 let oslav trati Turnov-Kralupy nad Vltavou. V Kropáčově Vrutici i slavná traktoriáda. Na setkání do Lobče.


Lokomotiva 310, řečená Kafemlejnek.

Sotva jsem dopsal včera v podvečer článek o mělnických hospodách, už tady musím připomenout akce, na které je ještě trochu času, ale už se o nich mluví a známí mi je připomínají.

Opravdovou peckou je oslava 150 let výročí trati Turnov-Kralupy nad Vltavou, která bude probíhat ve dnech 5.-6. září. Zůčastní se ji různým způsobem několik železničních stanic, kde bude takzvaný doprovodný program ( Kropáčova Vrutice), nebo i jen vystavená fotogalerie k výročí dráhy ( Neratovice) a samozřejmě nebude chybět celá řada speciálních parních i motorových vlaků.

Hlavní událost však bude probíhat v depu v Turnově, kde je přislíbena expozice lokomotiv i výstava veteránů. Více je toho na plakátech. Zatím jen jeden z mnoha odkazů na poměrně všeobecné stránce, ale časem, se zde jistě objeví přímo i plakát.

http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/5809-Zveme-vas-na-oslavy-vyroci-Turnovsko-kralupske-drahy-5-a-692015/


Jednou ze stanic, kterou budou zvláštní vlaky projíždět, je i stanice Kropáčova Vrutice, která leží téměř jen kousek za hranicí našeho okresu. I zde si připomenou nějakou formou železniční výročí, ale hlavní událostí bude již tak, jako každoročně slavná ,, traktoriáda".
Soutok předloni akci navštívil a musím říci, že se jednak koná ve velmi pěkném prostředí ( máme tu článek), nechybí program na scéně, ani suvenýry, zejména pro děti a množství nostalgické i opravdu moderní zemědělské techniky. 5.9. 9-17 hodin 7. ročník Vstupné nemohu nikde najít, ale bylo tuším předloni 60 Kč pro dospělého. I tak to stálo za to :-).

http://www.kropacovavrutice.cz/VismoOnline_ActionScripts/File.ashx?id_org=7504&id_dokumenty=13606

http://www.nn-kosatky.cz/repository/letak_historicke_traktory.pdf

http://www.asz.cz/cs/zpravy-z-tisku/dulezita-sdeleni/pozvanka-na-vystavu-historicke-traktory-2015-kropacova-vrutice.html

A nakonec připomínám, že o týden později ( 12. září) bude happening v pivovaru v Lobči, takže opět příležitost si udělat krásný program. Jistě si budete moci prohlédnout opět provoz i odvézt v petkách domů pivo.Můžete zavítat i do muzea Eduarda Štorcha, nebo na zámek, či do zámeckého stylového sklípku. Vše jsem již představil v květnu i červnu.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat