neděle 13. července 2014

Pojďte se podívat na nezvyklé plavidlo z pet-lahví na jeho cestě do Hamburku.


Včera v 16 hodin vyplulo z Nymburku  nezvyklé plavidlo na svou dobrodružnou cestu do Hamburku. Celý den netrpělivě vyhlíželi diváci na facebooku nějaké zprávy o vyplutí a chtěli i informace, kdy bude plavidlo plout kolem jejich zahrad a domovů. Jenže, informace se ne a ne objevit. Soutok pátral a pátral nyní v podvečer dostupnou technikou, ale bohužel není na Labi zatím ještě on-line systém, který by podobně, jako u letadel monitoroval situaci na řece. Prý se na tom pracuje.
Podařilo se však objevit stránku, kde můžete sledovat on-line situaci v některých komorách na řece a u nás si můžete dokonce pustit rychlý záznam dění na Labi třeba za posledních 24 hodin.

http://cz.webcams.travel/webcam/1345293243-Weather-M%C4%9Bln%C3%ADk-M%C4%9Bln%C3%ADk

http://www.lavdis.cz/uvod/data  ( vpravo dole).

Před malou chvílí se posádka ozvala. Po nějakém dolaďování proplula zatím dvoje komory ( Kostomlátky a Hradišťko) a zítra ráno ji čeká Lysá nad Labem. Posádka předpokládá, že prý dopluje do pondělního večera někam k Brandýsu nad Labem. Vodácká kilometráž udává pro léto cca 30-40 km/ den .

Aktualizace 14.7.2014 v 17.20 .
Více o lodi a plánech řtyřčlenné posádky se dozvíte na http://nymbursky.denik.cz/zpravy_region/lod-postavena-z-pet-lahvi-vyrazila-do-hamburku-20140713.html

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat