sobota 26. dubna 2014

Vinná noc - živě.


Fotografování v kostnici je sporná záležitost. Když zaplatíte příplatek za fotografování v Kutné Hoře-Sedleci, kde je naše nejhezčí  a nejnavštěvovanější kostnice, tak se nemusíte moc obávat, že v případě veřejného vystavení vlastní fotografie z uzavřeného prostředí cenného interieru někde v Mělníku budete mít sebemenší problém. Tam to spíše berou, jako propagaci. Tady doma bych se do toho moc nepouštěl, protože někdy dá člověk na takové vnitřní signály a cítí to už na místě.


A tak začneme fotogalerii z akce raději v městském sklepě týmového kolegy z Mělníčku  Jana Matouška. Jak vidíte, tak brigádníci a kamarádi kolem Jendy si mákli a mají velmi pěkně vyčištěné dva sklepy někam do takzvané druhé hloubkové úrovně. Měli jsme v Mělníčku krásný článek od osoby, která má průzkum a zpřístupňování sklepů na starost, ale stejně se pořád nemohu  zbavit třeba jen mylného dojmu, že je to nějak moc vše  partyzánské v době, kdy je republika kritizována, že neumí vybírat dotace EU. Spíš bych očekával partu pracující dnem i nocí, aby bylo vše co nejdříve hotové a město i zainteresovaní majitelé již mohli společně těžit z turistického ruchu v těchto prostorách.


Zde vidíme v prostorách přízemí objektu ještě nějakou malbu ...


...... a tady již můžeme pohlédnout na celkový plánek akce.


Přiznám se vám, že ani já jsem ještě nečetl obsah této fotografie, ale je možné, že půjde o informace jistě již někde publikované. Jakmile článek vydám, hned se do toho dám :-).


A to už jsme v centru dění, kde máte takový první pohled na účastníky akce.


Nechybí ani slavný ohňový koš, bez kterého je snad vážně těžké si mnoho zdejších akcí vůbec představit. To dává všemu kus romantiky.


O piánu v podloubí, které tu bude v následujícím období sloužit náhodným odvážným  a aspoň trochu hrou na piáno zdatných chodcům sloužit jste také již v médiích mohli čísti. Nu, doufejme, že snad nástroj bude skutečně schopen občasného naladění a nedojde k jeho případnému dokonce úmyslnému vandalskému ničení.


Nevyfoťte takovou romantiku, jako je vinný sud. Zde na nádvoří regionálního muzea.


Zpestřením byl i chodec na chůdách, který mi také připomněl období, kdy jsem si podobně hrál.


A ještě jedna fotografie celkové atmosféry na hlavním místě akce. Zde jsem se zaměřil na tu neuvěřitelnou frontu na žetony.


Výstava Czech press photo na Náměstí Míru je otevřena do neděle do 22 hodin.


 Nakonec jsem nemohl vynechat typickou, krásnou, vínem a vinobraním opředenou Svatováclavskou  ulici.
Ke středověké studni, ani do Pražské brány jsem se především kvůli davům diváků nehrnul
A teď už mi dovolte, abych vám odtud ze studia ,,Písí" připil číší červeného a popřál hezkou noc :-).

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat