úterý 29. dubna 2014

Možné akce nejbližších dnů. Čarodějnice, rádio Patriot a Vítání ptačího zpěvu.


Čarodějnice na zámku Veltrusy.

Sotva člověk vstřebá víkendové zážitky, které jsme tu presentovali ( Vinná noc, Řípská pouť), už je tu po třech pracovních dnech svátek a vlastně takové počáteční období nejkrásnějšího měsíce roku přinášející leckomu i více volna, než bývá obvyklé. Možností je tu moc a akce už se doslova začínají valit.

Vždyť je tu očekáváný Pivní festival u Grobiána ( 8.5.), MS v Hokeji (9.5.-16.5. Bělorusko) a spousta dalšího. Jen zítřejší čarodějnice, se konají na spousta místech a hořet snad bude dokonce i u toho nedokončeného hotelu vedle zimního stadionu. Už je na čase. V Kadlíně zítra například slavnostně otevřou turistickou sezonu.


Takovou nedávnou aktualitou je, že by už teď někdy v květnu mělo na internetu začít ostře vysílat polabské rádio Patriot, které snad kromě hudby bude posluchače informovat o aktuálním dění v městech na Labi od Kolína, až po Mělník. Zatím škoda, že to nebude na VKV, ale uvidíme. Rozhodně města na Labi mají co nabízet, i když třeba výstaviště v Lysé nad Labem má program zase až v druhé půli měsíce. Nicméně, můžete si zajet třeba do Botanicusu v Ostré, nebo do Poděbrad, kde začíná kolem 3.5. lázeňská sezona s hudbou a projít se třeba kolem Labe a Cidliny do Libice, kde je pěkná památka na Slavníkovce i krásná hospůdka. Ti pohodlnější můžou na výletní loď a tak mě napadá, že by Soutok zase mohl udělat brzy druhý letošní vstup do světa výletní lodní dopravy na Labi.
Nymburk nabízí zase například rozšířenou ZOO v Chlebech  http://www.zoochleby.cz/ a vyznavači zlatavého moku již plánují Slavnosti Postřižínského piva. Přerov nad Labem má pro vás skanzen a tak by se dalo pokračovat.


Regionální muzeum Mělník nyní představuje akci pro vás, kteří máte rádi zvířata, přírodu, řeku, klídek a speciálně ptactvo. Docela to i navazuje na to celorepublikové pátrání po čápech, o kterém jsem tu nedávno psal.
Tak to byl jen takový výňatek z dění prvních dnů kolem nás.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat