neděle 27. dubna 2014

Obří fotogalerie z Řípské pouti 2014. Přítomna byla i ČT.


Milí čtenáři, kdo mě už trošku znáte, tak asi tušíte, že pokud bych se vypravil na Řípskou pouť, tak především v neděli. Důvod je prostý. Ačkoliv mám raději sobotu, tak jedině v neděli tam mohu potkat tuto krásnou lokomotivu, které se přezdívá Šlechtična. Celý zvláštní vlak pak nese jméno Svatý Jiří a přijede opět až za rok.


Videa už moc nedávám, abych nespotřeboval nějakou tu povolenou hranici megabytů a mohl pro vás vůbec psát a dávat fotky, ale což by nebylo hřích si pustit ten nádherný průjezd celého toho vlaku?


Na této fotce celá ta délka zvláštního vlaku z Prahy-Braníka do Zlonic vynikne.


A hurá na Říp! To je lidí, kteří se do takového vlaku vejdou, co ? No, když jsem viděl, co tam bylo všelijakých pivních stanů z různých pivovarů, tak jsem vážně zíral. Kdo neřídil, tak si mohl připadat, jak na lepším pivním festivalu.


Pochopitelně, že chata na vrcholu byla opět v obležení a ....


.... když jsem si chtěl prohlédnout ten známý nápis ,, Co Mohamedu Mekka, to Čechu Říp" , tak bylo třeba si najít správnou parketu.


Nechtěl jsem vás ochudit ani o místo, kde byl vzat roku 1868 základní kámen pro stavbu Národního divadla.


Rozhledům se letos vůbec nedaří, ale to nevadilo, protože tu byla zcela jiná priorita.


Fotografický zoom dovede pěkné kousky a my tu máme skutečně unikátní pohledy na pouť z ptačí perspektivy.


Uznejte, že psát o Řípu a nezařadit rotundu by byla publikační sebevražda :-).


Tradičně patří k Řípské pouti i různé soutěže ve skocích s padákem.


A tady už jsme v samotném epicentrum akce u jedné atrakce pro nejmenší.


Pro nás, kteří jsme zvyklí vídat pouťové atrakce spíše v městské zástavbě, je to zase jiný pohled.


Tentokrát jsem vynechal velké atrakce a dal prostor těm menším,


Strašidelný hrad je pro svůj vzhled častým lákadlem pro foto.


Pro děti tu byli ke svezení  koně ...


..., ale i běžní poníci.


Pro nás dospěláky tu byly připravené voňavé klobásky a další uzeniny.


Před kulturní scénou to žilo....


.... a podobně i v mnoha pivních velkostanech a jejich okolí.


Pohled na podium...


.... a na kameramana ČT.


Celou cestu z kopce dolů jsem se snažil udělat pěkné foto burácejícího vrtulníku, až se mi to v základním táboře zdařilo. Myslím, že blíže jsem už ani nemohl :-).


Pípy a soudky mají své kouzlo.


K následujícímu snímku není třeba nic dodávat, ale ....


.... musím se přiznat, že mě, jako muže spíše zaujalo něco jiného :-)). Teď samozřejmě nemyslím obsah tabule.


Hele, pes Shira a GianLuca Ratta. Neuvěřitelné!!! Tak to přátelé samozřejmě ne, ale považte, že tohoto psa jsem si chtěl při protimíjení moc vyfotit cestou dolů z hory, ale než jsem se rozhoupal, tak byl i s majitelem v háji. Tolik mi to leželo v hlavě, že jsem se rozhodl později kvůli snímku na kopec vrátit a najít ho. ,, Neviděli jste někde polárního psa huskyho?" Jenže, veškeré hledání a vyptávání bylo neúspěšné. Hergot, přece se nemohli někam vypařit ! Přes Pražskou vyhlídku jsem tedy vyrazil ke Ctíněvsi a znovu se ptal. V místě, kde cesta klesá dolů k obci jsem se však rozhodl, že ještě dojdu jednou podle kopce k atrakcím i hudební scéně a trošku zkusím takový dobrodružný  forčeking na štěstí :-) . Náhle jsem v dáli ve svahu spatřil objekt svého zájmu a bylo třeba si trošku vyběhnout, což mě stálo mobil. Ten jsem naštěstí v tom mraveništi později za pět minut našel, takže štěstí dvojité. Jo, svět reportérů může přinést různé zážitky :-) a já si vzpoměl na jednu dávnou knížku jménem ,, Co se nevešlo do mikrofonu."


GianLuca Ratta je sice sympaťák a jistě i idol žen, ale uznejte pánové, že tohle setkání s netušeným majitelem krásného psa stálo za to :-). Takže, plním slib, je to tu... a zdravím :-).


Volná příroda, koně, ovce, kozy a další zvěř, to je prostě romantika. Často se na cestách něco najde.


A jak se tak vracím k výchozímu bodu akce do Ctíněvsi, tak se otočím a něco spatřím ve stráni. Fotoaparát, pak odhalil, to co jsem si myslel, že jde o parašutistu, který dopadnul asi jinam, než si původně představoval. Louka je trochu níž :-).

Tak, to bylo několik fotek z další pěkné akce... a navštěvujte občas akce... a za rok můžete vyrazit třeba zase na Řípskou pouť.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat