neděle 24. října 2021

Letošní rok je zcela ve znamení sv. Ludmily. Můžete nejen zajít na výstavu v parčíku za stejnojmenným kostelem, ale vydat se i na 126 km dlouhou osobní pouť. To nejlepší v Lysé nad Labem právě přichází.

 


Tento rok probíhá ve znamení připomenutí si výročí 1100 let od smrti sv. Ludmily  a není to záležitost pouze města Mělníka, kde se kněžna narodila. O tom ostatně svědčí webové stránky ....


Při této příležitosti jste stále zváni na výstavu do parčíku za kostelem sv. Ludmily, která je letos již pravděpodobně tou poslední. Ovšem výstavou to nekončí. Jak jsem již mnohokrát napsal, tak člověka nejprve zajímá kde se co děje, a pak někdy také, kdo za projektem stojí. Díky tomu pak objevíte webové stránky a dozvíte se i věci, o kterých jste vůbec nevěděli.

Třeba i o tom, že se můžete vydat na jakési individuální putování po stopách kněžny Ludmily z Mělníka na Tetín. Trasa je připravena a více se o 127km dlouhé pouti, kterou organizátoři rozvrhli do 11 etap můžete dočíst na ....







To nejlepší teď přichází také na výstavišti v Lysé nad Labem. Na obrázcích se můžete podívat, jaké výstavy nás tedy snad téměř až do konce roku čekají. Mám už i materiály včetně programu na listopad z místního RMM, ale to si dáme zase někdy příště.

Také se nám blíží 28. říjen, který je zároveň Dnem Středočeského kraje. Více o programu na Mělníku v článku ..

http://soutok.blogspot.com/2021/10/v-ramci-mezinarodniho-dne-archeologie.html

Pěkný zbytek neděle !


Žádné komentáře:

Okomentovat