úterý 18. května 2021

Začala vysílat dlouho očekávaná rozhlasová stanice Radiožurnál sport. Ostrý start je v pátek v 11 hodin dopoledne v den zahájení MS v hokeji. Když Rio 2 plula nedávno do Mělníka, byl Soutok u toho.



Začátkem května jsem vám zde sliboval možnost poslechu pilotního vysílání nové stanice Radiožurnál Sport .....


Tu si však nakonec mohli zájemci na svých DAB přijímačích naladit nejdříve až toto pondělí 17.5. dopoledne. Zatím jde o ukázkové vysílání, kde se stanice představuje a ukazuje svým posluchačům, že nebude jen stanicí, která bude dávat přímé reportáže, na které třeba některé televizní stanice nemají vysílací práva, ale například i stanicí plnou rozhovorů se sportovci. Samozřejmostí mají být i  známé reportážní vstupy na fotbalové a hokejové stadiony v časech ligových zápasů.

Ovšem, vše symbolicky vypukne již tento pátek dopoledne v 11 hodin, kdy nám v tento den začíná již dlouho očekávané MS v hokeji. Podívejte se tedy na související článek ,kde se dozvíte více, včetně odkazu na starší související články. Ty se vyplatí navštívit, neboť vás dovedou  až  k určitým vysílacím detailům.






Nedávno jsem vás tady v článku ... https://soutok.blogspot.com/2021/05/do-melnika-snad-dnes-pripluje-slavna.html ... ze dne 2.5. zval na projížďku s lodí Rio 2 z Děčína do Mělníka.

To je taková malá příležitost k tvorbě vlastních atraktivních obrázků a zároveň dochází  k veřejné propagaci služby Mall TV, neboli reklamě .... https://www.mall.tv/zive

Naše vlast je nádherná a za něčím ani nemusíme jezdit daleko, nebo vlastně i díky některým internetovým službám dnes již teoreticky nikam, ale to by nás pochopitelně takový život brzy mnohé otrávil  a není přes vlastní pocity v krásném dni a v místě činu :-).

Loď nám sice skončila u obce Hněvice a úplně jsem zapomněl, že posádka jela na noc nejspíše vlakem ( stanice 200 metrů od přístaviště) domů do Děčína si příležitostně užít rodiny, ale druhý den se aspoň podařily záběry z mělnického přístavu, jak uvidíte. Byl již prostě opět pracovní den a dívat se mohli v přímém přenosu jen ti bez pracovní povinnosti.

První snímek je ještě před vplutím do komory v Ústí nad Labem - Střekov a nesmí chybět silueta hradu Střekova.


Psal jsem tu i několikrát o nejširším místě na Labi u nás. Loď jím právě proplouvá a šíře je 320 metrů. ˇŘíční kilometr 778.1.


Stojí za to skočit v roletě ještě o měsíc dříve ( do dubna), kdy tu máme seriálek z této oblasti.


Vinice ve Velkých Žernosekách. Z tohoto směru na Kavalerii bohužel neuvidíte.


Velké Žernoseky a vlak jedoucí k nám.


Roudnice nad Labem od komory.


Vlevo vrch Sovice. Vpravo cyklostezka, o které jsem tu nedávno v dubnu  psal.


Poslední pozdrav patří domovu. Nyní je již Rio opět někde v Německu a nedávno bylo v Hamburku. Užívejte  dlouhých, byť zatím ne moc krásných dní a těšte se na šampionát.





Žádné komentáře:

Okomentovat