sobota 8. května 2021

Regionální muzeum Mělník má již otevřeno a láká na výstavy o kněžně Ludmile, významných stromech Mělnicka, nebo na výstavu Hrajeme si 120 let aneb Hračky pro holky a kluky z let 1870 - 1990. Otevřelo i skalní obydlí ve Lhotce.

 

Přátelé, tento článek čtete proto, že jste vlastníky nějakého PC, tabletu, notebooku, nebo chytrého telefonu. Ani nám to mnohdy už nepřijde, ale občas se stává, že najednou řešíme velikost uložiště nějakého zařízení, přesun programů, komunikaci mezi rozdílnými systémy a diskusí jsou toho na netu kvanta.

Pokud vás to navíc aspoň občas nějak baví a máte pocit, že není na škodu o tom něco vědět, nebo vás okolnosti třeba i doslova donutí k nějakému laborování, tak vězte, že i pěkné počasí venku vám může být někdy ukradené. I taková může být síla touhy po nějaké znalosti, či nějakém vyřešení něčeho. Díky tomu tu ale obzvlášť rád mohu s čistým svědomím uvést článek, ve kterém vás místní RMM opět zve na návštěvy do svých prostor.

Myslím, že témata mají něco do sebe. Letošní rok je ve znamení kněžny Ludmily a jsem zvědavý, jaká tedy socha bude zdobit k jejímu výročí naše město. Také památné stromy jsou krásné téma. Připomíná mi to tři krásné a již zapomenuté miniseriály z roku 1998 s Luďkem Munzarem ( Rozhledny, Zpět k pramenům, Památné stromy). Konečně, nemusíme být ani dětmi a uznejte, že podívat se na to, čím si hráli děti v letech 1870 - 1990, tak to by stálo za shlédnutí.

Přečtěte si tedy pozvánku do RMM od samotných muzejnic.

Vážení a milí návštěvníci a příznivci mělnického muzea,

 

Ač je to k nevíře...máme otevřeno a těšíme se na Vás!!!

 

Srdečně Vás zveme na výstavu Kněžna sv. Ludmila - Střední Čechy, kolébka národních patronů, která je k vidění v malém sále do 23. 5


Ve vstupních prostorech můžete obdivovat Významné stromy Mělnicka na fotografiích z let 1958 a 1959 a pomoci nám určit jejich správnou polohu.


Čeká na Vás také nová dlouhodobá výstava Hrajeme si 120 let aneb Hračky pro holky i kluky z let 1870 - 1990.



A navíc 15. - 16. 5. můžete muzeum v rámci Mezinárodního dne rodiny a Mezinárodního dne muzeí navštívit zcela zdarma!



Od 6. 5. otevírá své brány také skalní obydlí ve Lhotce u Mělníka.

 

Zatím nejsou možné skupinové prohlídky a samozřejmě i u nás platí zpřísněná hygienická pravidla (respirátory nebo roušky, dezinfekce, rozestupy 2 m...).

Muzejní kavárna je zatím nadále uzavřena.

 

Přejeme Vám krásné jarní dny a těšíme se opět na setkávání v muzeu.

 

Se srdečným pozdravem

Kristýna Frelichová, DiS.






Žádné komentáře:

Okomentovat