sobota 11. července 2020

Mělnickou specialitou je část cyklostezky, kde můžete potkat auta. Sobotním magnetem Mělníka byla po mnoha letech pro veřejnost mimořádná prohlídka Vodárenské věže a Festival jídla probíhající nejen v sousedství řeky Labe, ale i přímo na řece.




Asi většina z vás čtenářů již díky četným mediálním reklamám ví, čím dnes hlavně žil Mělník. Hodně fotografií z obou akcí i s mnohými detailními snímky jsou již tradičně na ....


Soutok se právě v tyto dny věnuje své oblíbené činnosti, kterou jsou poslední roky již tradiční výlety na železniční Jízdenku na léto a je to občas náročné, ale to si necháme do nějakého jiného článku.

Dnes jsem měl po dvou náročných cestovních dnech takzvaně domácí kulturní program a kromě oněch dvou akcí, které jsem několika snímky zdokumentoval, jsem si všiml, že ....

.... nám zmizela uzamykatelná závora v parku na Polabí, která umožňovala sjíždění automobilů dolů k řece jen vozidlům, jejichž řidiči vlastnili klíček. Nyní tedy může přes park na Polabí po cyklostezce dolů k řece jakékoliv vozidlo, čehož hojně využívají rybáři, kteří jedou směrem k soutoku.


Dříve ( květen)


Nyní ( červenec)

Nedávno ( týden ?) proběhla na https://www.seznam.cz/ u článku o chytrých toaletách velká diskuse, která vesměs kritizovala vedení města Mělníka za jejich nápady. Otázkou je, co způsobí nová situace na tomto úseku, která rozhodně není zrovna typická. Představte si situaci, kdy to shora pustí dvojice cyklistů dolů, kde se náhle přes celou šíři cyklostezky objeví auto. To bude možná ještě zase ,,veselo."

Nebo opačně. Rodinka s koly tlačí do kopce a shora auto.

Aktualizace 12.7. v 10.50:  Ten článek jsem našel, ale diskusi k němu již někdo zřejmě smazal.



A neudělají mi radost a nedají tam mapu :-).


Jak vypadá stav uzavírky u Hadíku vůbec nevím, ale v tomto městě vedení města prostě auta miluje a známe to z těch snah je nacpat do centra, čímž jsme prostě vyjímeční.


Tak už pojďme do Vodárenské věže. Vybral jsem jen několik fotek a každý tam mohl zajít. Pořadatelem byl především MOOS. Patří jim samozřejmě velký dík. Nemám ani statistiku návštěv a ani se dnes nebudu nějak rozepisovat.












Odpoledne, či spíše na večer jsem se ještě zašel podívat do prostor, kde se dnes hlavně jedlo a pilo. Akce nesla název Moře u Mělníka. A příště už se zase konečně snad někam podíváme. Nejen Mělníkem je člověk živ, byť tu strávíme moře času :-).

Častým článkem, který také hojně navštěvujete je článek o pohádkách ...


Po skalní plastice Harfenice ( v článku) si v některém dalším článku připomeneme jedno z filmově pohádkově nejnavštěvovanějších míst. Nechte se překvapit.

Aktualizace 12.7. v 10 hodin:  Přítomno na akci Otevření Vodárenské věže ... 495 návštěvníků. To je slušný výsledek, když zvážíte, že jsou dovolené i prázdniny.





Žádné komentáře:

Okomentovat