sobota 25. května 2019

Na Mělníku probíhal třetí ročník Mělnického pivního festivalu. Fotogalerie. Přípravy na Mělnický okruh jsou v plném proudu. Pozvánka na 18. veteránské rojení v Lobči.


V době kdy začínal na Mělníku již třetí Mělnický pivní festival jsem právě kombinoval po nákupu  a návštěvě zmíněné výstavy veteránů na Blatech oběd s psaním článků, což zabere mnohdy více času, než pouhé přesunutí fotek z fotoaparátu na web.

Za okny se to mračilo, dokonce pršelo a v televizi se rodilo pro někoho možná první překvapení dne, když Finsko porazilo na MS na Slovensku Rusko. Nedokázal jsem si však dnes nějak představit, že bych měl Mělnický pivní festival zcela vypustit a nepoznat tamní atmosféru.A tak i z této akce tu máme dnes fotky.


Řekl bych, že k tomu není celkem co dodat. Hlavní bylo, že se počasí umoudřilo, bylo krásně i teplo a byla opět skvělá atmosféra. Problémem se právě ukázal tak trochu hokej, protože řada návštěvníků se pochopitelně chtěla potěšit z postupu našich přes Kanadu do finále, ale neuvěřitelná smůla nás rok co rok provází i letos.

Zatímco v dávné minulosti jsme mnohdy s bídou prolezli skupinu, ale pak jsme zkrátka postupovali až k titulu, tak to je poslední léta tak, že se nám skupina podaří, ale pak je tam najednou tým, kterému nějakou záhadou nějak nic nevyjde a soupeř je zkrátka lepší. Ostatně, dnes není lehkých soupeřů, jak ukázal zápas s Německem.


Pivovary byly zhruba ty samé, jako loni i předloni, ale nutno říci, že jde o úspěšné pivovary, které se tu těší velké oblibě.


Tady je těžko něco říkat. Jeden můj známý jel dnes někam jinam, že prý tam bude více pivovarů a já si ještě dnes při příchodu vzpomněl na výbornou bavorskou pšenici, kterou jsem měl posledně u Němého Medvěda, který dnes samozřejmě na náměstí se svým pivem nechyběl.


Jeden pivovar na plakátu však nenajdete a bylo to docela překvapení, Mám to tu níže na fotce. Jednalo se prý asi jen o půl roku starý pivovar ze Žatecka, který nesl název Siřem. Tak to jsem opravdu slyšel prvně. Pivovar neměl jako jediný přidělený krytý prodejní stánek, ale jeho 13ka a 14ka se těšila chvále. Obě piva byla typu Ale ( svrchně kvašená).

 Osobně jsem ochutnal 13ku a musím potvrdit, že to bylo dobré. Na druhou stranu je nutno říci, že už je to třetí ročník a málokterý pivovar tu neobstojí. Možná i proto se k nám rádi vrací.


Několik následujících fotek tedy nechám bez komentáře.













To je právě ten zmíněný nový pivovar.


Z náměstí jsem se pak vypravil na místa, která budou již za týden po tři dny psát dějiny sportu na Mělníku.


Tak jako loni stojí pytle s tureckými nápisy již v této zatáčce jen kousek od vstupu do Polabského parku a na poslední chvíli zakryjí i vstup do parku.


Před týdnem jsem zde ukazoval frézování vozovky v Tyršově ulici a dnes tu již máme různá shromáždiště pytlů, které budou lemovat v některých místech vozovku.



V jednu chvíli jsem si cestou ke starému mostu připadal, jako v hororu. Bylo tu cosi rozházené a celé ptačí hejno se vrhalo na vozovku a znovu startovalo často jen několik centimetrů od mé hlavy. A tak se to na tomto úseku asi v délce 30 metrů pořád střídalo.



Tento pohled se neokouká. To je prostě pohlazení našim domácím městem.



Také v Rybářích už jsou připraveny nějaké pytle a jistě je to teprve začátek. Prošel jsem loni všechna místa, což tehdy situace umožňovala a skutečně musím říci, že každé to místo má nějaké to své kouzlo , či genius loci, jak se často říká.

Věřím tedy, že jste si dnešní svátek piva na Mělníku tak nějak každý po svém užili a na závěr přidávám odkaz na své loni velmi oblíbené video :

https://www.youtube.com/watch?v=ZaBeP1zkTJk

Je to marné, ale mnohými známými je Mělnický okruh označován dokonce, jako nový Number 1 mělnické kultury. Věřím, že si to také užijete, že nám vyjde počasí a kdo chcete, tak si buď ještě zajděte na veterány do kempu, nebo si zajeďte o týden později do Lobče.

http://www.veteranskerojeni.cz/

Ze srazů v Lobči tu jsou již také články plné fotek. Stačí si jen vpravo v roletě vybrat rok, měsíc červen a ten pravý článek.


Žádné komentáře:

Okomentovat