středa 29. května 2019

Mělnický okruh již pozítří : Seznamy přihlášených. Postavičky z Kinder vajíček zaplavily muzejní kavárnu.


Milí čtenáři, velký svátek Mělníka začíná již tento pátek, a to je možná ta správná chvíle přijít zase s něčím novým.
Máme něco nového ? Máme ! A ještě jsem ani nevyrazil do terénu. Na webových stránkách Mělnického okruhu již máme z valné části k disposici seznamy startujících. Dovolil jsem si, jako mimo jiné i podpůrné  dobrovolné reklamní médium část tabulek přinést přímo sem a na zbytek startovních tabulek tu mám přímý odkaz.

Vězte, že to byla náhoda, nebo snad i určité tušení, že už by konečně něco takového mohlo být na webu okruhu k disposici. A také vám chci poděkovat za přízeň, kterou Soutoku a webu Mělníček.cz na stránce  http://melnicek.cz/ zachováváte. Děkuji !

SEZNAM PŘIHLÁŠENÝCH „MOTO A SIDECARY“



Chcete se dozvědět více ?

http://www.melnickyokruh.cz/wp-content/uploads/2019/05/SEZNAM-P%C5%98IHL%C3%81%C5%A0EN%C3%9DCH_MOTOSIDECARY.pdf


Rally vozy:











Postavičky z Kinder vajíček zaplavily muzejní kavárnu
Regionální muzeum Mělník - kavárna 28. 5. - 30. 6. 2019


Kdo by neměl svou alespoň malou sbírku Kinder postaviček? Když legendární Kinder vajíčka s překvapením uvnitř (Kinder Surprise) nás provázejí už 45 let a za tu dobu se staly velmi populárním sběratelským artiklem?

 První Kinder vajíčko přišlo na trh o Velikonocích v Itálii v roce 1974, kdy se firma Ferrero rozhodla vymyslet něco nového pro děti. Pro Českou republiku byla první série figurek vyrobena v roce 1992. Byli to hrošíci HAPPY HIPPO.

V kavárně Regionálního muzea Mělník uvidíte 351 filmových a pohádkových Kinder postaviček a nejen těch, které dobře znáte. Ve spolupráci s malou sběratelkou Sofií Krejčířovou a její maminkou pořádá muzeum výstavu Fenomén Kinder. Nejzajímavější vystavené sběratelské kousky jsou např. tři kompletní kolekce figurek z Pána prstenů, Růžový panter z roku 1989 nebo Šmoulové.

 Děti i sběratele potěší také ukázky historických letáků. Výstava je doplněna produkcí dalších firem, které vyráběly vajíčka s překvapením, ale nestaly se celosvětovým fenoménem jako značka Kinder. Návštěvníci tak mohou obdivovat figurky z edice Mr. Bean, E. T. mimozemšťan nebo Pepek námořník. Výstava je otevřena: po - pá 9:00 - 17:00, so - ne 9:00 - 12:30 a 13:00 - 17:00 hod. Vstup volný.

-KrF-


Žádné komentáře:

Okomentovat