neděle 12. května 2019

České dějiny jsou na Mělníku dnes naposledy !! Přijďte se podívat do 18 hodin na fantastickou výstavu a podpořit návštěvnost v Mělníku na opravdu skvělé výstavě ! V královském městě návštěvnost pokulhává a je to velká škoda.



https://ceskedejiny.business.site/

Sice se potýkám tento víkend  tak trochu s nepříjemným nachlazením, ale uznejte, že jsem si nemohl nechat uniknout oslavy konce války na náměstí Míru, zvlášť když tu dnes máme dokonce tank T-34. A když už jsem byl venku, tak jsem nakonec ani neodolal výstavě, kterou tu tak často propaguji. Ta by neměla zaujmout jen vás, kteří máte rádi historii, ale opravdu každého, protože to se skutečně jenom tak nevidí a vaše návštěvnost rozhodne možná i o tom, zda se tu bude v budoucnosti výstava opakovat.

Hovořil jsem totiž u pokladny s pořadateli a vězte, že mi bylo řečeno, že návštěvnost je skvělá, ale u nás na Mělníku prý chodí velmi málo lidí. Tedy, v našem královském městě a takováto špatná kritika.

Přitom výstava je skutečně nádherná a dokonce i komentovaná. Je pravda, že u každého exponátu následuje obsáhlá přednáška, ale nikdo přece není povinný ji celou poslouchat. Zvlášť vy, kteří máte malé děti, nebo školáky, tak byste je měli na výstavu vzít a ukázat jim aspoň figuríny a artefakty.

Výstava končí dnes v 18 hodin a pokud ji nestihnete, třeba kvůli prodlevě umístění článku na web Mělníčku, tak si ji musíte vyhledat na výše zmíněném odkazu, kde kalendárium nevidím, ale jsou tam i některé fotografie exponátů. U figurín a všech vystavených artefaktů nechybí ovšem ani tabulky s mnoha informacemi.

Výstavu najdete těsně u potoka Pšovky na straně Teska.

Najdete třeba husitské zbraně, mamuta, zkrátka věci, o kterých se školáci učí. Nebo už ne ? :-)






Žádné komentáře:

Okomentovat