čtvrtek 13. září 2018

První atrakce stála již ve středu.Kam se poděli brigádníci? Předávání cen v muzeu.



Velká mělnická akce zítra začíná, ale mám tu přece jen ještě nějaké resty.  Hlavně tu mám reportáž z muzea, ale není od věci si připomenout, že není jen muzeum, vinobraní a  blížící se volby, jak čteme na plakátech.

První snímek tedy věnuji možná první postavené pouťové atrakci v centru města, kterou jsem ve středu večer objevil. Však to již v pátek vypukne.


Opět jsem měl po delší době cestu kolem jezírek u autobusového nádraží a námět je na světě. Jak vidíte, tak je stále tak málo vody, že  hladina hlavní vodní plochy nedosahuje ani k můstku, ze kterého fotím první dvě fotografie.

A právě ta vrchní fotografie nám ukazuje, jaký tu máme hrozný svinčík. Je to několik let nazpátek, co jsem často vídal po celém městě úklidové čety v oranžových vestách. Kam se ti pracovníci poděli ? To je dnes již nepotřebujeme ? Vždyť třeba jen právě kolem říčky Pšovky nám vznikly poslední dobou díky náletovým dřevinám neskutečné džungle, které se přímo staly rájem odpadu nejrůznějšího druhu.

Skutečně se máme na co dívat. Tento park však nepřitahuje jenom rodiče s dětmi, kteří se jdou podívat na zvířátka, nebo si trochu dále pohrát, ale i ty trochu hlučnější děti, co se třeba rádi zhoupnou na nějaké větvi stromu, nebo mají radost, když mohou ptáky vyplašit.

Asi nám to nevadí. Hlavně, že brzy bude zase boj o místečka ve vedení města.



Hlavním téma dnešního článku je ovšem materiál z muzea ( níže).



Do muzea! - výstava výsledků výtvarně – literárního soutěžního projektu u příležitosti 130. výročí založení mělnického muzea.
Mělník, 28. 8. - 20. 9. 2018

Až do 20. září je ve vstupních prostorech Regionálního muzea Mělník k vidění výstava převážně obrazem dokumentující vnímání svého muzea očima žáků místních škol. Výstava Do muzea! je nedílnou součástí letošních oslav 130. výročí založení paměťové instituce v Mělníku. Soutěže se zúčastnili třídní kolektivy i jednotlivci od mateřských škol až po žáky z druhého stupně.

Před porotu 14 muzejníků doputovali nejrůznější přání, texty, obrázky, koláže a dokonce i komiksy, které blahopřejí muzeu k 130. narozeninám, vzpomínají na super zážitky v mělnickém muzeu nebo se zabývají přímo jeho historií.

„Máme z toho radost.“ Hodnotí výsledná díla muzejní pedagožka Jitka Králová. „Z přání, obrázků i textů vyplývá, že jsou děti v muzeu spokojené a rády se k nám vracejí. Páťáci si třeba ještě pamatují, co tu zažili v první třídě i co se dozvěděli. To si potom člověk říká, že naše práce má skutečně smysl a návaznost…“


1. místo získala letošní 5. B. ZŠ Jungmannovy sady s narozeninovým kolážovým dortem 2. místo získala kniha „Rok s muzeem v obrazech“ MŠ Pohádka Mělník 3. místo obsadili dva nadějní komiksoví tvůrci z letošní 8. A ZŠ Jungmannovy sady s komiksem o historii muzea

12. 9. Muzejníci předali ceny vítězům. Z poukázek na mlsání v cukrárně v hodnotě 1500, 1000 a 500 Kč měli velikou radost!
Všem moc děkujeme za krásná blahopřání a vítězům gratulujeme!



Žádné komentáře:

Okomentovat