úterý 14. června 2016

Mělnické muzeum myslí o prázdninách i na vaše děti. Způsob, jak docela dobře využít některé volné chvíle vašich dětí.


Může se stát, že prostě nemáte o prázdninách na vaše děti tolik času, kolik by-jste jim chtěli věnovat, do termínu tábora je ještě daleko a svěřit děti rodičům na delší čas není také řešením. Co s tím, aby jen tak nezabíjeli čas a trochu se i třeba nenudili? Vidíte, určitým docela zajímavým řešením mohou být i akce muzea.

SŠ.

Mělnické muzeum myslí o prázdninách na děti

Školní rok se pozvolna chýlí ke konci a na děti čekají dva báječné měsíce volna plné aktivního odpočinku, cestování a zážitků. A ty má pro své nejmladší návštěvníky připraveno i Regionální muzeum Mělník. Hned první červencový víkend mají děti s vyznamenáním na vysvědčení volný vstup do stálých expozic a do skalního obydlí ve Lhotce. Tam na ně čeká také program Tetička Mína vypravuje, který pro rodiny s dětmi (nejen) z Rodinného centra Kašpárek připravilo muzeum na úterý 19. července od 10.00 hodin.



Od 15. července se otevírá nová letní výstava nejlepších přátel člověka v podobě hraček pejsků z nejrůznějších materiálů, HAFani. Výstavu doplní interaktivní zóna s „psími“ úkoly. Její součástí bude cyklus prohlídek s chlupatým průvodcem Alíkem Balíkem s následnou, pokaždé originální tematickou dílničkou (20. 7. v 10.00 a v 15.00; 22. 7. v 10.00; 27. 7. v 10.00 a v 15.00). Výstavu doprovodí velké soutěžní prázdninové pátrání po Brokovi a jeho ztracené partě.

Skalní obydlí Lhotka bylo ještě v 70. letech 20. století obýváno. Foto z archivu Soutoku.

A to není zdaleka všechno. Aktivní děti i dospělé potěší výstava modelů a stavebnic všech typů Už si zase hrajou!, která bude zahájena 8. 7. Modeláři slibují, že přinese nejedno překvapení. Ve středu 17. srpna čeká na všechny malé kamarády zvídavý a neposedný černý kocourek, maskot muzea, aby se s nimi, jejich rodinami a historikem Lukášem Snopkem vydal poznávat zajímavou minulost našeho města. Program Projděte se Mělníkem s kocourkem Švarcíkem, připravený nejen pro příznivce Rodinného centra Kašpárek, začíná v 9.30 hodin.


I ve skalách se bydlelo. Podobný skalní byt, jako ve Lhotce najdete třeba v osadě Kokořínský Důl. Toto je ovšem ze Lhotky.  Určitě se vyplatí skalní obydlí  za skutečně symbolickou cenu navštívit. Foto z archivu Soutoku.

S muzejním historikem se děti mohou setkat také o týden dříve, 10. srpna, při komentované prohlídce výstavy Ke cti otce vlasti, která dětem přiblíží postavu Karla IV. a jeho vztah k městu. Akce zacílená na malé návštěvníky začíná v 10.00 hodin. Zavítat lze i do expozice historických kočárků. Odpočinek po zážitkových programech nabízí muzejní kavárna, kde dětem mimo jiné nabídnou Alíkův mls.
RMM - Jitka Králová

Žádné komentáře:

Okomentovat