pondělí 13. června 2016

Kolem budovy bývalé pojišťovny v Bezručově ulici je neobvykle tajemno.


Začalo to všechno článkem v Mělníčku ... http://melnicek.cz/node/19640 , který se zrodil 8.4. 2016. Následovala ostrá diskuse na jejímž konci si zřejmě na základě podobných případů v okolí každý udělal vlastní osobní závěr. Samo o sobě by vše odeznělo do ztracena, kdyby ovšem čas od času nebyly slyšet z úst různých lidí na veřejnosti jakési zprávy, které zase slyšeli od někoho jiného a jejichž obsah si je tolik podobný.

Budova byla řadu let prakticky nevyužívána a jen restaurace poblíž parku s venkovním posezením čas od času na chvíli ožívala a presentovala se, jako restaurační zařízení, nebo dnes populární herna- bar.
Když je kolem něčeho vzruch, tak se tomu obvykle podívají lidé aspoň trochu na zoubek a Soutok nebývá vyjímkou. Hned v dubnu jsem nahlédl do webových stránek katastrů nemovitostí ( Nahlížení do katastru nemovitostí), kde vlastníkem budovy č.p. 605 je jistý pán ze Žižkova. To by mělo být směrodatné, neboť co je psáno, to je dáno. To si může dohledat každý uživatel internetu. Ovšem, takzvané fámy buď neuvádí majitele žádného, nebo prý kohosi z Itálie apod. Chtělo by se říci, že to všechno jsou opravdu jen nějaké fámy, ale vůbec se nenajde v médiích, ani na úřadech nikdo, kdo by měl nějakou snahu uvést věci na pravou míru a ty fámy vyvrátit. A když může někdo dělat na Mělníčku politické předvolební agitace, tak by také mohl , nebo spíše měl čelit hned v zárodku nějakým dohadům mezi šírou veřejností.

Podařilo se mi získat další článek, kde se píše, že byla nemovitost v půli května vydražena ...https://www.prokonzulta.cz/novinka/byvala-pobocka-pojistovny-v-centru-melnika-je-na-prodej-99.htm

http://www.prokonzulta.cz/aukce/administrativni-budova-melnik-3141.htm

Nový majitel koupil objekt za nějakých 16,5  milionu Kč ( odhadovaná cena 20 milionů) a je ovšem uváděn pod dražebním číslem. Jak je možné, že je vlastníkem podle zmíněného dokumentu stále tatáž osoba, toť záhada. Možná to jen zase všechno trvá, jak už jsme si za ta léta zvykli.



Objekt je zatím oplocený, probíhala tu zřejmě výměna oken a média ( Mělnický deník i měsíčník radnice) v této věci stále mlčí.
Zdá se mi, že jsem tak trošku vkročil do vod, které jsou spíše pohonem kol mlýna webu Isoutoku , ale nedejte to, když o tom každou chvíli někde někdo začne žvanit s očima na vrch hlavy a Soutok věří v další dobře sledovaný článek, což je samozřejmě přání každého webu.

.Co se tedy odehrává dole u Bezručovky, že je o tom takové mediální ticho? Přece vždy všechno nakonec vypluje napovrch. Kde má vzniknout obchoďák, tak tam vznikne a lidé to uvidí. Kde má vzniknout nemocnice, tak tam vznikne a lidé to uvidí. Kde má vzniknout něco jiného, tak lidé uvidí, co tam vzniklo.
.Mimochodem, ten oplocený plac u Teska, to bude rozšíření parkoviště, nebo co ? Bývalo donedávna slušností na ceduli upozornit veřejnost, co že se kde vlastně buduje. Že by tu byla doba, kdy nikomu do ničeho nic není ?

Aktualizace 15.6. v 19.30 hod.

Díky moc !!! Už se vás dívalo přes 600 za pouhých 24 hodin , hlasovalo vás 51 a pouhé 3 lidi  ani trochu nezajímá k čemu bude bývalá pojišťovna sloužit. Dalších 48 se přiznalo, že by je to docela zajímalo.
Po článku o největší osobní lodi na Labi pod Mělníkem ( 3 500 návštěv) je to tedy v poslední době druhá nejvyšší návštěva nějakého článku.

Aktualizace 17.6. ve 14.30

V anketě vás hlasovalo do této chvíle 76, což je rekord ze všech asi 10 anket Soutoku. Vyjádřilo se vás 67 pro zájem o budoucí dění v bývalé pojišťovně a 8 pro nezájem. Že vám tam chybí jeden hlas? Ankety google neovlivním.



1 komentář:

  1. Článek vás oslovil a dokonce i v anketě. Zatím se nenašel jediný účastník ankety, který by zaškrtl, že jej budoucí účel bývalé pojišťovny ani trochu nezajímá.

    OdpovědětVymazat