neděle 15. prosince 2013

Znáte Curling TV ?


Když jsem si dnes prohlížel  webové statistiky, tak se ukázalo, že jste si někteří nyní z historie vybrali ke čtení  trochu exotický článek o curlingu. Původně jsem to chtěl nechat bez reakce, ale dnešek mě přesvědčil, že by to asi nebylo správné, byť to nemá s Mělníkem nic společného. Ostatně, Soutok se nezaobírá jen Mělníkem, ale možnostmi mělnického občana.

Tím pravým důvodem byl jistě pokus našeho mužského týmu, se dostat na olympiádu do Soči. Včera večer dávala ČT 4 zápas našich o postup s Německem. Situace se zdála po chybě našich  a rozdílu dvou bodů již beznadějná, ale našim se podařilo vyrovnat a dostat zápas do extra endu. Tam se do poslední chvíle zdálo, že naše kameny stojí perfektně a postup je nadosah, byť možnost velmi přesné rány do vlastního německého kamene, který vezme sebou i náš kámen z kruhů tu byla. To se soupeři bohužel poslední ranou podařilo a tak postoupil on.

Dnes po poledni hráli naši o poslední postupové místo s celkem USA a vedli 3:2. V běžné televizi by člověk asi těžko hledal program, který by utkání vysílal. Když se mi zdařilo konečně připojit ( on-line bylo 1 600 diváků) k Curling TV na serveru Youtube, dali zrovna Američané do kruhů pět kamenů, což nějak nechápu a vedli 7:3 . Naši dobrou hrou v 9.endu snížili na trošku nadějných 7:5 a v závěru posledního měli v kruzích 2 kameny. Bohužel, tým USA všechny guardy bezpečně  vždy odstranil a tak mu k postupu stačilo vyrazit poslední ranou jeden náš nekrytý kámen v kruzích a zvítězit tak 7:6 . To se mu také bezpečně podařilo. Myslím ale, že naši se ctí zahráli velmi pěkně oba zápasy a Česko je na dobré cestě vstoupit v brzké budoucnosti v této zajímavé strategické hře mezi ty nejlepší týmy světa.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat