pondělí 23. prosince 2013

Také Soutok přeje čtenářům.


Myslím, že  redakce Mělníčku napsala výstižně, jak to před Štědrým dnem je, ale ono se to bez určité nervozity asi neobejde. Každý chce ty nejbližší aspoň trochu potěšit něčím, co by jim udělalo radost a málokdo z nás má chuť se nákupem zaobírat nějak s předstihem, nebo má dokonce konretní představu. A každé zaváhání může znamenat i menší výběr.

Nechme to však již být a snad každý má už doma pro druhé něco a může tu nervozitu odhodit. Od teď tedy snad přijdou pro mnohé z nás příjemné dny a i já vám čtenářům přeji, aby příští rok nepřinášel věci, které by vás nutily třeba právě o ten rok vzpomínat zpět, ale aby si každý z vás mohl později v roce 2014 říci, že to vůbec nebylo letos špatné.


Pokusil jsem se v předvečer Štědrého dne přinést ještě několik foteček, třeba právě proto, abych připomenul, že stále je co objevovat, stále je v našem okolí něco co nás zaujme.


V místech, kde jsem pro vás vyfotil  v sobotu motocykl z proutí, jsem dnes objevil tohoto snad dřevěného býčka. I tak může na sebe nějaké místo upozorňovat a náhodný chodec, se začne zajímat, co že je to tam pod tím podloubím vlastně za obchůdek. Že vám to nějak moc nejde dohromady k Vánocům ? Možná, ale je to dokladem toho, jak pestrá je planeta i život kolem nás. A žije ten, kdo umí žasnout a radovat se z maličkostí.


I ten náš mělnický vánoční strom na náměstí je letos opravdu snad každým vychvalovaný.


A na závěr posledního předštědrovečerního článku jsem si vybral dům, který svojí vánoční výzdobou převyšuje všechny ostatní a nese jméno U modré hvězdy, jak patrno z domovního znamení. Třeba to někoho motivuje k zamyšlení nad tím, jak se domovní znamení změnila v čísla popisná, a jak staré vlastně naše město je. Anebo to může být výzva k jisté soutěživosti, aby těch zajímavých objektů k pokochání oka i na fotografii bylo do budoucna více.


Za čtenářskou přízeň Soutoku vám redakce děkuje a ještě jednou přeje jen to dobré.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat