sobota 30. prosince 2023

Povodeň se může stát zajímavou kulisou pro západ slunce. Snažil se snad každý. Přání Soutoku do roku 2024. Akce RMM pokračující i v lednu.

 


Západy slunce mají vždy své kouzlo a je úplně jedno, zda je léto, nebo zima. Rozdíl je ten, že ty letní obvykle pozorujeme od zámku, nebo od vily Karola a zimních si člověk snad obvykle nejčastěji povšimne v Polabském parku, nebo i dole u řeky. Fotografové na ně leckdy i cíleně čekají a ačkoliv i zapadající sluce na jasné čisté obloze v otevřeném terénu má něco do sebe a může nám i osvítit krajinu na obzoru, tak žádanější jsou situace s oblačnou oblohou, která každou chvílí kouzlí.

Zimní západy nám tady zase krásně korespondují s řekou, kdy vodní hladina dává všemu jisté kouzlo a holé stromy jsou určitým zajímavým doplňkem, Pokud je té vody moc, tak to dostane zase jiný rozměr, ale vždy originální. Netřeba dodávat, že krásné čtvrteční počasí vytáhlo nejen do parku plno lidí a většina z nás spíše již ladila myšlenky na tu tmavou a delší část dne, ale pak jsme si všichni, kdo jsme to viděli uvědomili, že toto je krásná chvíle a stojí za pokus to vyfotit.

Vyskočila tam na mě z mobilu najednou funkce soumrak, a tak jsem to jednou označil, pak zase ne a díky tomu vznikly naprosto odlišné snímky. Možná, že ty s vodou do modra vypadají trošku nepřirozeně a snad trošku umělecky, ale ono má prostě oboje svoje. Konečně, jak se slunce propadá mraky stále níž k obzoru, tak se mnohdy mění i barva červánků, ale kontrasty jsou pro větší barevnost vítány.





Těší mě, že i dnes v době zájmových a komunitních FB, se vždy najde ještě řada lidí, kteří si obvykle na Mělníčku.cz přečtou, že je na Soutoku  nějaký nový článek a zejména hned v prvních chvílích po zveřejnění, se jdou podívat. To ale není všechno. Máme teď Vánoce, letos jsem i tak nějak kvůli počasí nikam nevyrazil, mám čas to průběžně sledovat a každou chvíli tam čte někdo i třeba několik let staré články, které už ani nemusí být některé ani moc srozumitelné. Je tam taková funkce, kde se podíváte, které články se četly za posledních 24 hodin, a které například za poslední 2 hodiny. Pořád to teď o Vánocích během každého celého dne někdo z tuzemska čte, což je pochopitelně milé.

Mimochodem, těch článků je tu celkově za těch více než 12 let už 2 333 a pomalu se těším na blížící se návštěvní číslo 900 000. Děkuji vám za přízeň a hlavně vám přeji pevné zdraví. Konečně, bude pro řadu z nás obtížné, se takříkajíc zase vrátit k všednímu koloritu, tak ať to zvládnete.

Závěrem ještě pár plakátků, co nám v RMM běží i začátkem ledna. Zahlédl jsem na Pražské ve směru řidičů plakát na Dobu ledovou a udělal jsem chybu, že jsem ho nevyfotil, neboť na netu nikde není.







Žádné komentáře:

Okomentovat