úterý 24. října 2017

V sobotu je Den Středočeského kraje. Muzeum otevře expozice návštěvníkům za symbolickou korunu.


V sobotu je kromě státního svátku také Den Středočeského kraje a RMM již tradičně otevře návštěvníkům své expozice za symbolickou cenu 1 Kčs. Přijměte tedy pozvánku muzea a podívejte se, co na vás čeká.

Den Středočeského kraje 2017

sobota 28. 10. 2017, 9:00 – 17:00 hodin

Již tradičně Regionální muzeum Mělník na Den Středočeského kraje 28. 10. otevře své expozice a výstavy za symbolické vstupné 1,- Kč. Navštívit můžete dlouhodobou výstavu Z historie malé železnice s jezdícím vláčkem a dílnou ze stavebnice Merkur, expozici historických kočárků a dobových hraček nebo stálou expozici regionální historie a přírody a vinařství. Ve velkém sále je k vidění výstava Kyberprostor včera a dnes.

 Nejenom děti ocení tvořivou dílničku „Domeček“, která bude probíhat přímo na výstavě kartonových modelů mladého mělnického modeláře Marka Suchého „Markův svět zpět“ v 10:00 a 14.00 hodin. V muzejní kavárně, kde můžete příjemně posedět, zavoní chryzantémy. Od 14:30 Jaroslav Hobík a jeho hosté popovídají o starých ovocných odrůdách. Posluchači si mohou přinést vlastní jablko pro určení odrůdy. Součástí budou ukázky podzimní vazby – „chryzantémy po našem“. Od 17:00 pak v kavárně proběhne přednáška Miroslava Líra věnovaná významné osobnosti náboženských a kulturních dějin raného novověku „Svatý Ignác z Loyoly a jeho doba“.







Žádné komentáře:

Okomentovat