čtvrtek 19. října 2017

Nádherná říjnová neděle na Vrátenské hoře. Mezinárodní den archeologie bude v sobotu i na mělnickém Canburgu v Hradsku.


Milí čtenáři, již zítra půjdeme k volebním urnám a určitě si mnozí nenecháme ujít sobotní odpolední volební  televizní speciál ( od 13.30), abychom viděli, jak si vedou naši favorité, a jaká je nálada v politických stranách. Vypadá to, že by se to mohlo vyvíjet dobře :-).

Jenže, nejsou jen volby a mám tu krásnou pozvánku z RMM, která nás všechny zve v sobotu 21. října v 10 hodin do Hradska k požární nádrži, kde je sraz účastníků komentované prohlídky o středověkém hradišti Hradsko. Pokud to náhodou nevíte. tak právě toto místo bývá, jako jedno z mnoha ztotožňováno se slavným hradištěm Canburg, kde se místní úspěšně vzepřeli roku 805 vojskům římského císaře tehdy ještě Franské říše Karla Velikého.

 https://cs.wikipedia.org/wiki/Fransk%C3%A1_%C5%99%C3%AD%C5%A1e

O hradišti se můžete něco také dočíst na níže uvedených odkazech. Věřím však, že zkrátka komentovaná prohlídka je jistě zcela jiný level a určitě krásný originální zážitek

http://www.rozhlas.cz/planetarium/tajemnamista/_zprava/hradsko-patrani-po-canburgu--722353

https://stelweb.asu.cas.cz/~slechta/vypravy/2001canburg/canburg.html


Na Mšensku jsem byl již právě uplynulou neděli, která přímo vybízela aspoň k výletu do nedalekých končin. V tomto článku, se s vámi podělím aspoň o nějaké obrázky z Vrátenské hory. Šťastnou ruku, pěkný víkend a lepší vyhlídky do budoucna :-)!











Žádné komentáře:

Okomentovat