neděle 8. října 2017

Je opravdu již třeba v ulici Fričova odstranit sakury ? ( dnešní fotogalerie) Záhadná a drsná Namibie. ( přednáška)


( pohled na vozovku od vinařské školy)

Jedním z předmětů regionální politiky je názor, že nastal čas odstranit sakury ( japonská třešeň) https://cs.wikipedia.org/wiki/Sakura z ulice Fričova, která spojuje Pražskou ulici s parkem Polabí a  s vinařskou školou.

 Možná tu měl někdo z radních nedávno při jízdě autem pocit, že je vozovka v hrozném stavu, a proto i chodci na chodníku zakopávají na zámkové dlažbě, kterou nadzvedly kořeny. Je až s podivem, jak rychle byly nalezeny důvody, že to jinak nejde ( navyšování chodníků, nebo vozovky), než sakury přemístit a už se snad ví dokonce i kam, jen občané to nevědí.

Což o to, jak to celé dopadne, tak o tom se nakonec, jako o všem důležitém ve městě rozhodne na schůzi zastupitelstva. Pokud je mi díky tisku známo, tak má být ještě provedený odborný posudek věci. To ovšem nebrání tomu, aby na věc nemohli mít svůj názor i občané, a aby tyto názory nebyly prezentovány pouze v novinách, nebo v měsíčníku radnice.

Nesdílím zrovna názor, že zejména vozovka v této nepříliš frekventované a mimochodem i poměrně romantické ulici ( je mnoho ulic s větší frekvencí provozu) potřebuje teď nutně nějaký nový povrch. O tom se ostatně můžete přesvědčit na fotografiích, které jsem dnes pořídil. Snad jen na chodníku nedaleko Pražské ulice jsou asi dvě místa, kde je třeba trošku více zvedat nohy, ale domnívám se, že řešit sakury v této ulici je momentálně zbytečné. Vždyť není snad žádný problém je vysadit zatím i jinde. Mimochodem, tvrdí se, že sakury z Fričovy ulice jsou již na konci života, a pokud platí o stromech to samé, co o lidech, tak je možná lepší je na stará kolena snad ani nepřesazovat.


( pohled z asi poloviny ulice)



( detail chodníku v nejvíce poničeném místě)



( nejvíce poničené místo od Pražské ulice)


(Vozovka přímo z přechodu pro chodce u Pražské ulice)



Tak jsem zde v minulém článku představil opravdu  pěknou originální hudbu z Madagaskaru jménem salegy a Afrika je tu opět. Nebo se vám vybrané skladby nelíbily :-)? Dnes vás tedy pozvu na závěr článku do MKD, kde proběhne poznávací program na téma Namibie. Jiní lidé, jiná příroda, jiná mentalita, jiná kultůra, tak bohatě krásná je naše planeta, na které nám bylo propůjčeno aspoň chvíli žít.

Žádné komentáře:

Okomentovat