sobota 9. dubna 2022

Zjistit, kde se na Mělníku točí na Velikonoce tradiční pivní speciály je práce pro detektivy. Doslova s megalomanskou akcí pro milovníky Kokořínska přišlo RMM, ale musíte se na ni objednávat. Přihlášky zasílejte do 25. dubna.

 


 ve čtvrtek se oficiálně objeví v restauracích, hospůdkách, kioscích i supermarketech speciální velikonoční piva, a protože jsme především národem pivařů, tak o té chvíli mnozí sníme stejně tak, jako se těšíme na jaro. Je to takový historický okamžik začátku sezóny, stejně tak, jako celé Velikonoce.

Od chvíle, kdy mě oslovila chuť zeleného Starobrna jsem se začal o možnost degustace pivních velikonočních speciálů v našem městě zajímat přece jen trošku více a dnes musím říci, že pokud bych zde chtěl sestavit nějaký přehled, co kde bude u nás na čepu, tak je to prakticky nemožné, nebo je to doslova detektivní práce.

Základem je dnes internet. Nelze snad začít jinak, než na webu https://zelenepivo.cz/ , kde se tradičně dovíme o možnosti konzumace populárního zeleného Starobrna, které je na scéně již 17 let. Zde bývala nabídka pro Mělník v jednu chvíli poměrně slušná ( až snad 8 míst), ale své možná sehrál i covid-19. Je to mimochodem nejlepší zdroj, kde se dozvíte nabídku pro konkrétní místo.

U jiných pivovarů nabídky míst chybí, nebo jsou omezené na Prahu a velká města. Dalo mi velkou starost získat aspoň nabídku možnosti konzumace jihlavského Krasličáku ( tradiční dvoubarevné pivo)


Na pomoc jsem si vzal i Mělnický deník ....

https://melnicky.denik.cz/zpravy-z-ceska/zelene-pivo-specialy-velikonoce-20220404.html?gnews

....., kde se sice píše o velikonočních pivech tak, jako jinde, ale kde je čepují, tak to se také nedozvíte. Obvykle to vědí jen štamgasti, lidé kteří chodí kolem těchto podniků, nebo mají štěstí, že to zrovna dotyčná restaurace uvede na svém FB, nebo webu.

Další možnost je ta, že jdete někam takzvaně na blind a oni tam něco takového mají. Je to prostě detektivní práce, do které se nepouští snad ani tisková média.


Na druhou stranu nám třeba loni covid-19 způsobil, že například místní minipivovar Němý  Medvěd přišel s vlastní nabídkou. Ty informace s nabídkou piva převážně na jednom místě jsou před Velikonocemi nicméně stále spíše tristní.

Co jsem tedy vypátral z netu ? Starobrno 13: AGROHOBBY Lhotecká, Pivnice U Plocků, hostinec U Čapoše a Kiosek-muzeum Nad drahou.

Krasličák: Agrohobby, Tišice.

Navštívil jsem dnes webové stránky profláknutých úspěšných hospod na Mělníku, ale tam se k jejich mediální škodě nic o velikonočních speciálech nedočtete.


Pak tu mám něco, co snad osobně ještě ani nepamatuji, ale pokud máte rádi přírodu Kokořínska a chcete ji poznávat, tak to minimálně i přes nutnost objednávky stojí za zvážení. Vím, že můžete mít v uvedený den i jiné plány, nebo dáváte přednost individuálním akcím, ale je pravdou, že společenské akce s výkladem mají zase jinou atmosféru i hodnotu a určitě je to velká a velmi dobrá reklama pro místní RMM.

Zveme Vás na exkurzi okouzlující krajinou Kokořínska! Kdy ? 30. 4. 2022 !


TRASA EXKURZE: MĚLNÍK - LIBĚCHOV – ŽELÍZY - TUPADLY - VIDIM (prohlídka obce, zámecký park s můstky, skalní kaplička, starý zámek…) - DOBŘEŇ (reliéf ukřižování, rezervace lidové architektury) - ŠEMANOVICE (prohlídka obce, skalní byty, hradiště), pěší přechod cca 3 km údolím okolo Rozbořenky ke KLEMPERCE (skalní byty, jeskyně, stříbrná rokle).
Výstup na TRUSKAVNU (tvrz, lidová architektura, skalní byty) a dále autobusem přes KOKOŘÍN a VYSOKOU zpět do MĚLNÍKA.

ODJEZD V 9:00 Z PARKOVIŠTĚ ZA PENNY MARKETEM (U AUTOBUSOVÉHO NÁDRAŽÍ), NÁVRAT V 16:00 TAMTÉŽ. PŘÍSPĚVEK NA DOPRAVU 150,- KČ SE PLATÍ PŘI ODJEZDU.

Závazné přihlášky zasílejte na: muzeum@muzeum-melnik.cz nebo osobně v pokladně muzea do 25. 4. 2022!

Jídlo a pití s sebou (návštěva restaurace není v plánu). Doporučujeme turistické oblečení a vybavení, budeme se pohybovat v lesním a skalním terénu. Exkurze není vhodná pro děti do 12 let.
Exkurzí provází ředitelka Regionálního muzea Mělník, p. o. PhDr. Miloslava Havlíčková.

https://www.muzeum-melnik.cz/akce-a-vystavy/exkurze-krajinou-kokorinska-996_641cs.html


To je v tomto článku víkendu 14. týdne roku 22 vše a přeji vám samozřejmě pohodové prožívání víkendu :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat