neděle 16. ledna 2022

Nové odběrové místo pro covid-19 najdete nedaleko Family centra. Rio 2 dnes připlula do Mělníka. Sbírat se dají i rozhlasová slade show, aneb doba dabová jede. Okolí Mělníka dnes.

 

Čas letí tak obrovským tempem, že si ani netroufám říci, kdy jsem se z tisku dozvěděl, že rok po vzniku odběrového místa na covid - 19 u koupaliště, zde máme odběrové místo další, které se zrodilo poblíž bývalého Family centra, které se nyní jmenuje City Market - DATART.

Sice se říká, že ta poslední varianta covidu prý není tak nebezpečná a navíc mám poslední dobou pocit, že ho spíše dostávají ti, co už ho kdysi měli, ale člověk nikdy neví. V každém případě se člověku dýchá lépe, když se téma jménem nemoci vyhýbá, snaží se nikde v těsné blízkosti pod střechou moc dlouho neshlukovat, když už musí, a také je lepší na tato téma  moc nekoukat. Do domácí výbavy doporučuji také pulsní oxymetr, který vám říká, zda se mají věci v normě.

 Je zřejmě nyní dobře, že tu máme kontroly, každý ví, na čem je a pokud odebírají vzorky profesionálové ( - nálky), tak si počínají oproti počátkům celkem rozumně a testovaní jsou více v pohodě. Navíc se už také v médiích na rozdíl od minulosti dokonce nesetkáváme jen s téma očkování na entou, ale stále více se objevuje i slovo léky. 

Více se k tomu dnes nebudu vyjadřovat, protože máme poslední dobou nějak tenkou hranici mezi svobodným demokratickým vyjádřením jednotlivce a mezi takzvaným pobuřovačem, či buřičem kázajícím dokonce i nepravdy. 

Teď úplně odbočím mimo téma článku. Je 19 hodin a zrovna tam v televizi na ČT1 byl nějaký dokument, kde jsem zahlédl skalní byt ve Lhotce i paní Havlíčkovou. Díky možnosti záznamu si to tedy  v televizi, nebo na netu můžete pustit. Zase něco od nás :-). Má to takový dlouhý název.


A už jsem pod obrázkem, kde potřebuji být. Loď Rio 2 dnes v 15.30 přivezla do přístavu z Německa zase nějaké pivní tanky. Kam to půjde, tak to se asi nedozvíme, ale tato služba má něco do sebe. Tedy až na to počasí.

I zde má on-line kamera možnost záznamu asi 4 hodiny nazpět, a tak jsem si v rychlosti prohlédl úsek mezi Roudnicí nad Labem a Mělníkem, což se mi během tří let ještě nepoštěstilo. Zítra asi loď vyloží, a pak zase popluje po proudu.

Služba Mall. ....https://www.mall.tv/zive ... nabízí řadu živých přenosů i záznamů a pokud máte rádi cestování a řeky, tak jistě nepohrdnete třemi loděmi ( Katja, Capella, Rio 2), z nichž Rio 2 zajíždí občas do Čech a někdy až pod Mělník. Capella obyčejně operuje po německých vodách a Katja často pluje z Německa do Nizozemí, nebo Belgie.

Dokonce existuje jistá skupina lidí, kteří snad veškerý volný čas věnují sledování břehů z lodní kamery té či oné lodi, nebo Riu někdy jedou naproti zamávat :-). Ale proč ne ? Lepší je být hodný a bavit se, než společnosti škodit.


A jsme u dalšího téma. Kdysi jsem tu napsal velmi sledovaný článek s názvem ... Co všechno se dá sbírat ? Je toho hrozně moc !.....


Po turistických vizitkách je tu další novinka. Občas to někde v televizi zní, že je tu rozhlasová doba dabová a občas lidi zajímá, co že to je. Ona je venku tma, mráz a stejně přijdou nějací lidé, kteří by rádi šli k vyhlídce na České středohoří a ono to nejde.

Zrovna v sobotu večer. Prý jsou z Prahy, byly se podívat na Kokoříně, nyní ještě v rychlosti projdou Mělník a pojedou domů. Tak jsem jim trošku ukazoval tu hračku pro dospělé a vysvětloval činnost.

Byly podmínky, létalo to z Bádenska, a to se považuje za takové ty klasické nejlepší podmínky.


Jakákoliv jiná vzdálenější země, kterou jsem buď já, nebo stejně postižení kolegové v pásmu DAB+ již někdy měl ( Švýcarsko, Dánsko, Belgie), tak byla spíše vyjímkou. A právě proto, že někdy se čeká i na ty podmínky, kdy půjde na direkt nějaký vysílač z Bádenska, tak nešlo nic oddalovat.

Sice jsem pěkně mrzl, ale zatímco takzvané slade show ( to jsou ty doprovodné střídající se obrázky) z Bavorska si mohu prohlížet třeba v létě na Řípu, když budu chtít ( tam signál z blízkých oblastí Bavorska běžně dolétne), tak Bádensko na teleskop je spíše podmínkovou záležitostí.


Obaly desek, moderátoři, sportovci, zprávy, počasí, to jsou obrazové doplňkové informace DAB+ rádií.



Když jsem tak přemýšlel, kam se jet dnes provětrat, tak prvním místem byl Hostín. To si jen říkáte, jak to bude kolem nás vše krásné, až zase bude jaro, ale naštěstí se všechny ty zájmy pěkně doplňují.

Že není nikam vidět ? To aplikacím na kopečky ani moc nevadí. Sice nemáte ty potřebné body v krajině, které znáte, ale jinak je zajímavá nabídka toho, co se vám na místě načte. Prostě máte po novotě co zkoumat, dokud vás to neomrzí :-). Navíc to vždy v budoucnu za lepší viditelnosti někde užijete.

Hostín je zajímavý ještě tím, že na rozdíl od Mělníka, se mi zde díky otevřenému terén k SV podařilo ulovit polský multiplex, jehož signál sem na hranici možností dolétal dost pravděpodobně ze 186 km vzdálené Vratislavy ( Wroclaw). Ten jsem v naši blízkosti dosud zachytil pouze jen na jedné neoficiální vyhlídce na Řípu.


Odtud jsem přejel  k Vysoké, abych si dal takové kolečko přes Strážnici a Chodeč zpět. Chodeč je taková romantická zapadlá vesnička v lůnu přírody ....


... a všude bylo plno srnek.



Však jsem již dlouho nebyl u toho svého oblíbeného domnělého menhiru. Nikdy by mě nenapadlo, že až o něm někdy v roce 2005 napíši v Mělníčku a oslovím e-mailem spolek lidí zajímající se o menhiry, tak že se menhir opravdu objeví  na webu nadšenců jako menhir domnělý a později tu vznikne z  iniciativy občanů Chodče a RMM Mělník toto krásné oddychové místo.

V pozadí vidíte strom republiky, který tu místní v roce 2018 u příležitosti 100. výročí republiky vysadili.


Menhir je krásný z každého úhlu a vždy vypadá trošku jinak.



Rozloučím se fotografií, kterou jsem záměrně neupravoval. Vystihuje tu šeď dnešního svátečního dne. Všude plno řepy pro cukrovar Dobrovice.


Ne, dáme si to ještě z větší blízkosti. Kdo chtěl dnes projet po eurosilničce z Vysoké do Strážnice, tak měl smůlu.

Pohodový vstup do třetího týdne roku. Pozor na ranní klouzačku na chodnících i vozovkách a jistě i dobrý test na covid !




4 komentáře:

  1. Family Centrum už není, jmenuje se to CityMarket https://www.google.com/maps/uv?pb=!1s0x470bddd08b6923ed%3A0xbb8613568f471fc2!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipM6EafXYCIy4Ehlgy7gAjs1nNY7HtqPR9fpOFUh%3Dw260-h175-n-k-no!5sfamily%20centrum%20m%C4%9Bln%C3%ADk%20-%20Hledat%20Googlem!15sCgIgAQ&imagekey=!1e10!2sAF1QipM6EafXYCIy4Ehlgy7gAjs1nNY7HtqPR9fpOFUh&hl=cs

    OdpovědětVymazat
  2. Procházím si tenhle článek, vzpomínám na tu dobu a jsem fakt rád, že je to už snad za námi. I když člověk nikdy neví. Pamatuji si, že cestování při Covid-19 sice šlo, ale bylo to tak protivné, že jsme vlastně nikde nebyli. Jen na Sicílii, kam jsme dostali letenky a bylo by tedy hloupé tam nejet. Ale klidně bych si to odpustil, protože to byl jen maraton různých opatření.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, byly to hrozné chvíle, kdy jsme v dopravních prostředcích na sebe hleděli s nedůvěrou, na ulicích se při setkání raději otáčeli jinam a zadržovali dech, a to horší přišlo v září po dovolených, když se ti očkovaní rozčilovali, že se musí také testovat. Pak z toho byly hrozné chvíle na veřejnosti i v diskusních fórech, kdy si obě slupiny stále něco vyčítaly. Kéž by to opravdu skončilo, ale člověk nikdy neví.

      Vymazat