pátek 5. června 2020

Mělnický hrozen se půjde ! První tradiční oblíbená akce mělnického jara, která bude i letos. Zemřel legendární baskytarista glamrockové legendy The Sweet. Cyklostezka je i pro pěší.


Počasí doslova strašidelné, ale přece jen je něco pozitivního. Kdo má dost sil, tak je nějak libovolně dle možností užije, a kdo už ne, tak si odpočine :-). Pěkný víkend !

Když jsem šel uprostřed týdne městem, tak mi jedna pozvánka udělala zvlášť radost. Vězte, že Mělnický hrozen nebude mít koronavirovou přestávku, ale půjde se i letos. Co vám mám říkat ? Krásná domácí krajina, která vám dopřeje dálkové pohledy na město, romantiku vodní hladiny, lesů i skal.

 Trasa, která vás přivede ke skalnímu bytu ve Lhotce a dopřeje vám mnohdy třeba i zajímavou společnost. Trasa, která vás přivede do útrob jedné pěkné hospůdky na Blatech :-).


Těch tras je samozřejmě více, ale účastníci předešlých ročníků jistě vědí, že počáteční a závěrečné úseky všech tras jsou obvykle shodné.
Zájemci tedy počítají s datem 20. června a už je to i dobrý trénink na blížící se dovolené.

Připomínám, že v těchto dnech vychází řada různých tiskových cestovatelských příloh a na své si přijdou i milovníci rozhleden.


https://kct-vht-melnik.webnode.cz/


To bylo zase dnes vzrůšo, když první místostarosta Milan Schweigstill slavnostně otevřel cyklostezku pod městem a zrodila se dvouminutová reportáž na youtube ....

https://www.youtube.com/watch?v=3ADckxgvIH8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR04x1k24nwNaGTZr2kl7bqxphnJjaCVMmd1sn0vqnHu3m0QBn89kgAVg9o

Jen nějak nechápu, proč si někteří lidé myslí, že cyklostezka je jen pro cyklisty a nikdo jim to ani nevyvrací. To je běžná komunikace, kterou jinde v civilizaci užívají kromě cyklistů a in-line bruslařů také maminky s kočárky, chodci, nebo návštěvníci poříčních pohostinství apod. Pejskaři tedy moc ne, protože je to náročnější.

Všichni účastníci se musí chovat tak, aby nezpůsobily újmu na zdraví někomu jinému, ale také ho nějak zbytečně neomezovali třeba chůzí ve dvojici vedle sebe apod. Tedy, ohleduplnost především. V přeplněných úsecích trasy je někdy třeba dokonce  z jízdních kol sesednout ....

http://soutok.blogspot.com/2012/10/na-kole-z-decina-do-drazdan-zpet-za_5.html




Dnešek však také přinesl jednu velmi smutnou zprávu pro příznivce legendární kapely The Sweet, jejíž nejslavnější skladbou je asi píseň Fox on the run, ale co skladbička, to perla. Od romantičtějších skladeb, jako Fever of love, Lies in your eyes, či The sixteen, přes melodické

https://www.youtube.com/watch?v=hFxJsCKjanU

Sweet - Wig Wam Bam


Sweet - Little Willy



.... až po ty tvrdší pecky, jako třeba Action ... 

Sweet - Action



Sweet - Blockbuster


Sweet - The Ballroom Blitz



Zemřel legendární zakládající člen a baskytarista Steve Priest ( 72 let)

https://www.novinky.cz/kultura/clanek/zemrel-steve-priest-z-kapely-the-sweet-40326684


Sweet - Fox On The Run




Žádné komentáře:

Okomentovat