pondělí 1. června 2015

Téměř 500 návštěvníků navštívilo v pátek Mělnickou muzejní noc.



(Fotografie jsou přímo z proběhlé akce, nikoliv ilustrační.)

Mělnická muzejní noc 2015.

Regionální muzeum Mělník
Datum: 29.5.2015, 16-23 h.

Večer v mělnickém muzeu

Poslední květnový pátek se Regionální muzeum Mělník otevřelo až do pozdních večerních hodin. Tématem Mělnické muzejní noci bylo léto první poloviny 20. století. Kromě volného vstupu do expozic historických kočárků a modelů vláčků čekal na malé i velké návštěvníky pestrý program.



Festival muzejních nocí otevřela přednáška s promítáním historika Lukáše Snopka s názvem „První léto v osvobozené vlasti. Budiž pochváleno?“, která posluchačům přiblížila květnové události spojené s ukončením 2. světové války v Čechách a především na Mělnicku. Dále návštěvníci muzejní noci, měli jedinečnou příležitost účastnit se zahájení výstavy Léto budiž pochváleno!, jejíž tématem je letní čas mělnických obyvatel a návštěvníků Mělníka a jeho okolí v první třetině 20. století.



Zahájení výstavy provázelo vystoupení dam v dobovém letním oblečení do města, lesa i na plovárnu, které muzeu zapůjčila modistka Ludmila Zusková, která své modely patřičně okomentovala. Paní starostové doporučila novější model kloboučku, mladé mamince s dobovým kočárkem vytkla starý háčkovaný límeček a tenistce doporučila hrát golf. Závěrečné předvedení dobových plavek rozpálilo sál do letních teplot a výstava Léto budiž pochváleno! byla zahájena.



Nejmenší návštěvníky pak nejvíce zaujala pohádka Pro pentličku za hubičku z RC Kašpárek. Tvorbu papírových lodiček a seznamů na letní prázdniny doplňovalo čtení z knížek připravené Městkou knihovnou Mělník. Foukáním brčkem do vyrobených lodiček se pak nejen děti snažili přeplout z jednoho konce vany na druhý.



 Závěr muzejní noci patřil vystoupení mělnickému pěveckému sboru Chrapot, který zazpíval nejen českou a mělnickou hymnu a songy z dob první republiky a Osvobozeného divadla, ale i písně o víně. Mělnické muzejní noci se účastnilo celkem 443 návštěvníků.



RMM

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat