neděle 28. června 2015

Velká výstava angličáků tu bude celé léto ! Akce Léto budiž pochváleno, je za dveřmi.



Začalo to angličáky ( 3. července- 6. září 2015)
V létě budou v muzeu parkovat angličáci.

Letní návštěvníci Regionálního muzea Mělník budou mít možnost prohlédnout si sbírku autíček mělnického sběratele Martina Švece, který vlastní skoro 2 000 kovových modelů. Představeny budou různé typy vozidel, ať už klasické osobní, či veteránské, nebo i sportovní, taxi, policejní, hasičské i nákladní. Vystaveny budou modely značek Bburago, Abrex, Matchbox, Cararama, Gorgi, Solido, Welly, Maisto a další, které jsou nejčastěji v měřítkách 1:18, 1:24, 1:43, 1:72. A jak celá sbírka začala? První autíčko dostal pan Švec k narozeninám v roce 1965 a už jako malý kluk svého angličáka opatroval a postupně k němu shromažďoval další. Už v té době se rozhodl, že autíčka nebudou na hraní, že znamenají mnohem víc. Výstavu sbírky angličáků a dalších modelů je možno navštívit od 3. 7. do 6.9. 2015.


RMM


Léto budiž pochváleno.

Regionální muzeum Mělník pro nadcházející prázdninovou sezónu uvádí interaktivní zážitkový program k výstavě

LÉTO BUDIŽ POCHVÁLENO!
Snad každý z nás bez ohledu na věk se těší na letní slunečné dny. Děti toužebně očekávají prázdniny, dospělí od zimy plánují letní dovolenou. Bylo tomu tak vždy? Jak vůbec naši předkové trávili letní měsíce? Jakými aktivitami vyplňovali prozářené dny? Tématu letních dnů se právě věnuje probíhající výstava Léto budiž pochváleno!, prostřednictvím, které nahlížíme do volného času mělnických obyvatel i návštěvníků Mělníka a jeho okolí v první třetině 20. století. 



Stejnojmenný program k výstavě je opět pojat interaktivně a nese prvky dramatické výchovy a zážitkové pedagogiky, který ocení nejen děti. Při putování krásným letním časem našich předků se znalou průvodkyní Bety a rozmarnou Loty (Naďa Černá a Jitka Králová) propojíme regionální reálie s jedinečnou možností vyzkoušet si vybrané momenty prvorepublikového životního stylu ve volném čase všemi smysly. Zastavíme se v Mělníku, navštívíme plovárnu a mělnické parky. 



Vydáme se i do oblíbených letních destinací - na Kokořínsko a Mšensko, nahlédneme do letního bytu, vyrazíme na túru s mělnickými turisty a trampy. Nebudeme se ale jen dívat. Jak bývá u nás v muzeu zvykem, do mnohých aktivit se i zapojíme a vyzkoušíme si, jestli bychom v šikovnosti a zdatnosti v porovnání s našimi prarodiči a praprarodiči obstáli. A dozajista na vás čeká překvapení… Tentokráte s hádankou… “Čtyry rohy, nemá nohy, ať slunko, či deštík, stín, na cestách ho uplatním…..“ .




Těšíme se na Vás v pátek 17.7. (10.00, 11.30), v úterý 21.7. (10.00, 11.30) a ve čtvrtek 23.7. (10.00, 11.30). Poslední příležitost nahlédnout do starých dobrých časů v době letních prázdnin bude možné při derniéře výstavy, v neděli 23.8., kdy Vás od 14.00 hodin čeká výše uvedený zážitkový program, a poté od 15.30 komentovaná prohlídka s autorkou výstavy Naďou Černou. Vstupné 30,- Kč. Letní náruč muzea je Vám otevřená, tak přijďte, těšíme se na návštěvu.


Žádné komentáře:

Okomentovat