neděle 23. listopadu 2014

Bleší trhy na Mělníku každou neděli ! Fotogalerie, informace. Nová tradice?


Možná jste někteří z vás objevili za stěrači svých automobilů lístek s informací : Bleší trhy v Mělníku. Možná jste to někteří objevili na Mělníčku, či jinde, ale v každém případě tu zřejmě máme po farmářských trzích v našem městě další zajímavou aktivitu. Myslím, že je jistě v zájmu nás všech, aby se o této aktivitě, která zrovna není v centru samotného historického města  maximálně vědělo. Vždyť, tentokrát to není jenom o nakupování, ale pokud máte co, tak můžete i prodávat. Rozdíl je pouze ten, že jako pouhý návštěvník zaplatíte vstupné symbolických 10 Kč, a jako prodejce 100 Kč. Samozřejmě, že pokud jdete prodat zboží zcela nové, tak po vás bude vyžadován živnostenský list. Jinak pochopitelně list mít nemusíte.


Platí se u vstupu do areálu, kam se dostanete buď Nůšařskou ulicí, nebo při sjezdu s kruhového objezdu před mostem z mělnické strany. Trhy probíhají každou neděli od 8.00 do 14.00 a prodejci mohou najíždět už v 7.00. Na místě nechybí veřejné toalety ani stánky s občerstvením. Pokud chcete provozavat občerstvení přímo v srdci  blešáku, pak je nutné mít souhlas organizátora. Blešák má dále své stránky i facebook....
http://blesitrhymelnik.cz/index.php



Na stránkách blešáku se dozvíte, že jde o aktivitu v zárodku a fotky Soutoku jsou teprve ze třetích bleších trhů v Mělníce. Určitě se také vyplatí webové stránky akce sledovat, aby jste nepřijeli některou neděli, kdy se zrovna akce konat nebude. Další zajímavou službou bude tzv. virtuální blešák, kde bude možno zveřejnit případně svoji poptávku, nebo i nabídku.


Počasí zatím trhům moc nepřeje a jak sami vidíte, tak ani proti případnému déšti není zboží chráněno a i prodejci s návštěvníky jsou vystaveni rozmarům počasí. Tak to ovšem do jisté míry při venkovním prodeji bývá a je nutno s tím počítat.


Následující snímky jsou již bez komentáře a je jen na vás, jaký bude trend trhů pod mostem. Jen vy můžete rozhodnout o tom, kolik  volné půdy v areálu bude obsazeno zbožím všeho druhu a nakupujícími.
Dobrým aktivitám je samozřejmě třeba popřát hodně zdaru! Za vším jsou lidé.
A když si tak prohlížím ve zvětšeném měřítku fotografie ( klikem na jednu z nich), tak je to prostředí v blízkosti mostu i řeky nasáté snad i díky té rozmanitosti sortimentu takovou zvláštní atmosferou. Mělník má u řeky ještě značné rezervy.

Aktualizace 24.11.
Organizátoři vzkazují :
Příjezd pro prodejce je možný již od 05:00. Trhy se konají každou neděli, určitě se nestane že přijedete a bude zavřeno. Prodejní plocha je z části krytá mostem, tudíž na některé prodejce, neprší, nesněží a v létě dokonce budou ve stínu.







SŠ.

8 komentářů:

  1. Dobrý den, Velice nás těší příspěvek o nás. Jen dodám pár doplňujících informací. Příjezd pro prodejce je možný již od 05:00. Trhy se konají každou neděli, určitě se nestane že přijedete a bude zavřeno. Prodejní plocha je z části krytá mostem, tudíž na některé prodejce, neprší, nesněží a v létě dokonce budou ve stínu. S pozdravem Bleší trhy Mělník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za takový komentář :-). Vycházel jsem z toho, že mi tam nějak v ohlédnutí za akcí chybělo datum 16.11. , což jsem si vysvětlil tak, že se asi trhy nekonaly a navíc byl druhý den svátek. Ale, jak tak koukám na prosinec, Vánoce a Štědrý den, tak asi vyjímka opravdu nehrozí :-). Připojuji se ke komentáři níže. Ať se daří !!

      Vymazat
  2. Něco takového na Mělníku chybělo. Jen tak dál a ať se daří!

    OdpovědětVymazat
  3. nic moc, 5 prodejců a jeden stánek s hnusnou drskovkou.....

    OdpovědětVymazat
  4. Prodejců je každý víkend víc a víc, jezdím na akci od začátku a jsem moc ráda že na Mělníku něco takového začíná. Dršťková nám chutnala takže za nás super!!! Jen tak dál, hodně štěstí :)

    OdpovědětVymazat
  5. byl jsem tam ted s rodinkou a byl jsem pěkně zklamanej, jestli se tomuhle říká bleší trhy..... nechápu proč se někdo cpe do toho čemu nerozumí, jedním slovem: NUDA!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale, vždyť neděle je až zítra.
      Koukal jsem včera na webb trhů a zatím tam chybí zprovoznění akce nabídka-poptávka.

      Vymazat
    2. Bleší trhy Mělník pod novým mostem v Nůšařské ulici se konají pravidelně jen v neděli, pokud jste se byl u nás podívat v sobotu tak věřím že to byla nuda :) nejspíš jste si ale trhy spletl a byl jste na jiných

      Vymazat