pátek 10. ledna 2014

Nejkrásnější vyhlídka Saského Švýcarska je prý vyhlídka Brand.


Řeka Labe a v pozadí Lilienstein. Ten lze mimochodem dokonce spatřit z rozhledny v Jedlové ( článek o Jedlové- srpen 2013).

Pomalu se blíží termín Zimního přechodu Nedvězí, kterým je 25. leden, ale není důvod, proč nekoukat trochu dál do krásných dlouhých dnů. A to zvlášť nyní, kdy ČD přislíbily od léta již avizovanou linku Děčín-Bad Schandau-Seibnitz-Rumburk. Když se podíváte na tuto stránku dolů, kde je letní panorama ... http://de.wikipedia.org/wiki/Brand_(S%C3%A4chsische_Schweiz) , tak mi jistě dáte za pravdu, že to je prostě nádhera.

Kde se vlastně nepříliš známá, ale krásná skalní vyhlídka nachází? Nová spoj přejede za Bad Schandau most přes Labe a pokračuje do vsi Porschdorf. Z nádraží by to mělo být k cíli cca 2 km. Z vyhlídky, jak patrno, jsou vidět veškeré slavné romantické vrcholky Saského Švýcarska od Pirny až ke Krušným Horám. Využít lze jízdenku Labe-Elbe ( 200 Kč), která platí již od Mělníka po městečka Míšeň a Riesa. Známější skalní vyhlídkou je skalní brána Bastei u řeky Labe nedaleko stanice Kurort Rathen. (článek... Na kole z Děčína  do Drážďan a zpět za jeden den).

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat