sobota 18. srpna 2012

V Luční boudě podnikat umí.


Pohled na Sněžku i úpatí Luční hory ze Západních Krkonoš.

Málokterý turista i příznivce zlatavého moku přehlédnul zprávu o otevření nejvýše položeného minipivovaru u nás na Luční hoře v Krkonoších. Dostatečnou reklamou byla i návštěva presidenta republiky v den otevření, který ji slavnostně otevřel a spojil se svým každoročním osobním výstupem na Sněžku v rámci dne Sv. Vavřince.( tradiční turistická akce)

Nyní už mnozí víme, že se tamní pivo jmenuje Paroháč, po skupince jelenů, která mívá kolem boudy svou pravidelnou stezku. Od strohé informace je již jen krůček k objevení webu a člověk tak objeví neuvěřitelný sortiment nabídek, které nejstarší krkonošská bouda svým návštěvníkům nabízí. Až člověk žasne, co vše se dá vymyslet a rád dávám ten odkaz sem na stránky Soutoku. Navštivte http://www.lucnibouda.cz/

Součástí stránek je i on-line kamera s výhledem na Sněžku. Ironií osudu je, že mnoho nechybělo a tento objekt vzal za bývalého majitele za své. Historie je přitom nesmírně zajímavá. Leckde se uvádí datum vzniku 1623, ale přitom tu prý již snad v 15. století stála jakási bouda a dnešní podoba je z roku 1940, kdy tu bylo školící středisko wehrmachtu, výcvik leteckých radistek a hitlerjugend. Bouda byla dále v minulosti kulturním místem, kde se konaly i plesy a nyní se zde zase rozjíždí společenský život. Jak tak čtu, tak jsem ji navštívil krátce v době její největší krize v roce 2002.

1 komentář:

  1. Bylo skvělé vědět, že existuje upřímný věřitel půjček, který ví o pomoci půjčce s nízkou sazbou 2. vždy zůstaneme pokorní a nikdy se nevzdáme financí mého projektu a za nabídku půjčky, kterou mi pedro poskytl, jsme opravdu vděční za pomoc a podporu, kterou jsme obdrželi, jak jsme diskutovali, kontaktujte pedroloanss@gmail.com pro více informací o jeho nabídce půjčky .

    OdpovědětVymazat