pondělí 5. září 2022

O víkendu začínají Dny evropského dědictví DED, které jsou navíc i jedinečnou příležitostí k seznámení s mělnickými zvony. Přehledový program RMM pro měsíc září. Křest knihy Pověsti z Mělnicka, Neratovicka, Kostelecka a Kralupska.


Měsíc září má na Mělníku již takové své kulturní tradiční  periodické okamžiky, které jsou doplněny běžným programem akcí RMM.

Co nás tedy čeká ? Předně je to již tento víkend populární EHD, či DED s hlavním datem 10. září. Program si můžete prohlédnout po kliknutí na obrázky, nebo na stránkách RMM.

 Předpokládám, že pro mnohé z vás není nijak překvapující, že se na programu DED v Mělníku objevuje také průběh akce v Liběchově, Dolních Beřkovicích, nebo i v Záboří a ve Vrbně. Také bych velmi nerad opomněl Den zvoníků, který je v posledních letech již tradiční ozdobou DED na Mělníku a při vší úctě k našim památkám je vlastní výklad o mělnických zvonech i  komentovaná kolektivní procházka po místech, kde se u nás všude zvoní opravdovou lahůdkou.

Samostatný plakátek na Den zvoníků snad ani není a akce je součástí bohatého programu DED, ale více o programu zvoníků, se dozvíte na ....


Největší mělnické zvony najdete ve věži Chrámu sv. Petra a Pavla. Možná si to ani neuvědomíte, ale při troše štěstí můžete zejména v poledne a v 19 hodin slyšet aspoň jeden z nich. Všechny tři nám pak při případné procházce zkrášlují nedělní dopoledne v čase 9.00 - 9.10 hodin. To už stojí  za návštěvu, kdy můžete poznat i jejich menší bratříčky v dalších částech města.


Než se tedy podíváme na samotný program DED, tak musím připomenout, že jen o týden později nás čeká další ročník Mělnického vinobraní a abych měl ty hlavní kulturní události měsíce září kompletní, tak je třeba připomenout, že za další týden po vinobraní máme již komunální volby i volbu senátora, jejichž výsledek má samozřejmě určitý vliv na různé nápady, změny a směr, kam se město vydá..

 


Teď již dopřejme informacím přímo z RMM, abychom se dozvěděli, co nás tedy vše v měsíci září čeká.


Pozvánka - křest Pověstí z Mělnicka, Neratovicka, Kostelecka a Kralupska, Teritoriem vlků...

Dobrý den,

Srdečně Vás zveme na slavnostní křest publikace Pověsti z Mělnicka, Neratovicka, Kostelecka a Kralupska, který se koná v úterý 13. 9. v 17:00 ve vstupních prostorech muzea. Těšit se můžete na dramatické čtení i autogramiádu oživlých postav z pověstí...

Přijměte pozvání také na vernisáž interaktivní přírodovědné výstavy Teritoriem vlků ve čtvrtek 15. 9. v 17:00 hodin ve velkém sále.

 

Těšíme se na setkání s Vámi!

 

Přeji pěkný den

Kristýna Frelichová, DiS.

PR a propagace

 

Regionální muzeum Mělník, p. o.
Středočeského kraje

nám. Míru 54, 276 01 Mělník

T: 315 630 923, M: 728 620 651

www.muzeum-melnik.cz






Žádné komentáře:

Okomentovat