úterý 29. května 2018

Program RMM v měsíci červnu. Exteriérová výstava ve Svatováclavské ulici začíná již zítra. Plakáty na Mělnický okruh a Mělnický vrkoč.



Již v pátek tu budeme mít červen a akce se na nás valí ze všech stran. Je na čase si prohlédnout krásný grafický měsíční přehled z našeho RMM a představit si třeba i jen na plakátech některé nejbližší akce.





Již zítra nám začíná ve Svatováclavské ulici exteriérová výstava s názvem Mělník na cestě k 28. říjnu 1918. Však si letos připomínáme 100 let  od vzniku prvního samostatného společného státu Čechů a Slováků.  Ještě ke konci první světové války nebylo vůbec jisté, zda nějaký takový stát vůbec vznikne. Jenom aktivita našich předních politických špiček v zahraničí, spolupráce s domácím odbojem a především vojenský zásah našich legionářů mají na svědomí, že jsme i po válce nezůstali politickou součástí poraženého Rakousko-Uherska.


Nejpopulárnější akcí víkendu bude bezesporu Mělnický okruh, který svojí obrozenou novotou zřejmě  letos  zastíní jinak velmi pěknou Mělnickou veteran rallye, která má svůj start v sobotu v kempu.

http://vcc-melnik.cz/veteranske-akce/melnicke-veteran-rallye/54-melnicka-veteran-rallye-2018.html

Už ale existuje takový typ, jak si pěkně užít oba podniky. Sobotní dopoledne v kempu a zbytek v centru :-).



Dnes prvně zařazuji plakát i na Mělnický Vrkoč, který však bude až příští víkend, kdy se toho bude dít opět hodně. Budou tam opět  na dvou místech automobily, oslavy ve Mšeně, hasičský závod na Blatech, ale to už předbíháme o celý týden čas. Je toho zkrátka tolik, že jsem tu už pěkně dlouho nedával ani výstavy v Lysé nad Labem,kalendárium ze Mšenska, natož nějaké typy z větších dálek.

Žádné komentáře:

Okomentovat