čtvrtek 30. listopadu 2017

Od 10. 12. budeme moci jezdit na PID i v sobotu do Kladna,Slaného,Roudnice nad Labem i Mladé Boleslavi. Bývalá MHD, jako Byšice-Hostín-Kokořín- Střezivojice. Praha častěji.


Není to tak dávno, co jsem zde ještě vystavil několik řádů, které platí pouze do 9. prosince, jak jsem připomínal. Ano, od 10. prosince 2017 totiž dochází opravdu k významným změnám v hromadné dopravě v rámci další integrace do PID. Nemá snad ani cenu, abych okopíroval článek ze stránek PID, když to všechno a ještě lepší najdete právě tam i s krásným plakátem a příklady cen, a tak vám zde vystavím odkaz, který stojí skutečně zato.... https://pid.cz/integrace-bysicko-2017/

 Dovolil jsem si zde pouze otisknout jízdní řády linek 467 Mladá Boleslav-Mělník-Roudnice nad Labem,  617 Mělník-Slaný-Kladno a 474  Střezivojice-Kokořín-Mělník-Mělnická Vrutice-Hostín-Byšice. K velké radosti musím napsat, že řada spojů bude jezdit i o víkendech, Mšeno bude mít i autobusové spojení přes Mělnické Vtelno do Všetat a autobusy z Mělníka do Prahy ( 369) budou jezdit i o víkendech v půlhodinovém taktu! Čili, samá pozitiva :-).

Přiznám se, že jsem to ještě nestudoval, ale...
Linka 467 má přijíždět do Mladé Boleslavi tak, aby ji mohli využívat i směnoví zaměstnanci automobilky. Na druhou stranu do Roudnice nad Labem můžete využít spoje i jako přípoje k vlakům, které jedou bez přestupu do Karlových Varů a Chebu, nebo Děčína a Drážďan...

Linku 617 můžete využít nejen k rychlým přímým návštěvám Kladna a Slaného, ale také k návštěvám turistických cílů na Křivoklátsku,Rakovnicku a Lounsku. Nejbližším cílem je třeba náš nejvyšší menhir u obce Klobuky, malé železniční muzeum Zlonice, řopíky v Sazené apod.

Linka 474 je vlastně poslední linkou bývalé MHD ze Chloumku do Skuhrova a Velkého Borku. Ta bude protažena nejvíce do Kokořína, občas až do Střezivojice, ale zejména velmi zajímavě na druhou stranu přes Mělnickou Vrutici a Hostín do obce Byšice, odkud bude i lepší spojení do Všetat, než v minulosti, nebo ve směru na Mělnické Vtelno. Nechme se tedy inspirovat k cestám potřebným i zábavným :-). Můžou být chvíle, kdy se opravdu vyplatí nechat auto doma a použít hromadné dopravní prostředky.











Žádné komentáře:

Okomentovat