sobota 18. listopadu 2017

Mělník byl včera opět v televizi. Reklamy a filmy, se často točí v Mělníku. Mapa filmových míst s přehledy.



Tak jsem tak včera po 20. hodině naladil televizi Nova, kde probíhala jakási romantická komedie s názvem Něžné vlny, když tu spatřím obrázek, který je mi důvěrně známý a pochází z července 2013. ( záložka články vpravo) Tehdy jsem nevěděl, co že se to zde zase točí a ani jsem se už nechtěl ptát. Odpověď tedy přišla včera a přinesla spousta nám tak důvěrně známých a krásných letních záběrů.


Zrovna tam probíhaly záběry z části, která byla věnována plavbě této lodi ...


..... a Soutok zastihl tehdy kameramana v akci.


Další záběry nás přivedly několikrát k rybníku, který leží směrem k Harasovu a jmenuje se Štampach.


U Štampachu je také mlýn, kde je jakési sezonní posezení s konzumací ryb, ale kamera si vybírala nejčastěji...


... tento přepad, kde Pšovka opouští rybník a opět se stává maličkým potůčkem, či stružkou.
Také zde stával skalní mlýn.


Bývalý skalní mlýn.


Ve filmu najdete také hřbitov v Hoříně s krásnou zámeckou kaplí sv. Jana Nepomuckého, kterou také někde mám v archívu ( ta je z roku 1787) a hlavně tam je opravdu velké množství záběrů na mělnický zámek, ale dokonce nechybí ani pěší výprava na místo soutoku Labe s Vltavou s cukrovarem v pozadí. Kameraman stál zřejmě zde a použil zoom.


A kameraman použil i tento záběr, kde je patrné právě to oddělení zámku a věže chrámu sv. Petra a Pavla. Nedávno jsem shodou okolností tento záběr nafotil pro článek :-). Tak to ani dlouho netrvalo a zase jsme mohli zahlédnout nám tak milé obrázky domoviny ve filmu. Nebýt filmařů a občasným návštěvám štábů za účelem točení reklam, tak nevím, co bychom vlastně s vyjímkou historické studny turistům ukazovali. Možná rozhled od zámku. Ale těch filmů a seriálů se tu za ta léta již natočilo mnoho, co?
https://www.filmovamista.cz/

Řecká hitovka dne :-)) .....( opraven odkaz)  https://www.youtube.com/watch?v=eyypHSTRQIA


Žádné komentáře:

Okomentovat