pátek 28. dubna 2017

Program Regionálního mělnického muzea v měsíci květnu. Za Marií Terezií opět do Prahy.


Ne, nepotkal jsem ZZTop  https://cs.wikipedia.org/wiki/ZZ_Top :-).

Máme tu konec měsíce, a to je ta správná chvíle, abychom se podívali na program RMM na měsíc další. Květen bývá většinou populace považován za nejkrásnější měsíc roku, ale letos je ta nálada mnohých lidí taková rozhozená, za což jistě může nemalou měrou počasí, které tropí v různých koutech naší vlasti všelijaké vylomeniny, ale vře to i na poli domácí regionální politiky, komunální politiky a potažmo i politiky zahraniční. Zkusme se uvolnit a buďme rádi opět za tři dny volna.

Již zítra před polednem ( 11.30-12.00), se můžete tedy jíti podívat na vlakové nádraží na parní vlak, nebo se vůbec vypravit do Brandýsa nad Labem na ,, Audienci". Odpoledne, pak v centru Mělníka bude tradiční Vinná noc. Obě akce jsem tu již podrobněji připomněl. A nyní tedy již k programu RMM:




Výroční vizitku s Marií Terezií lze sehnat v ČR pouze na třech místech Prahy, ale i to je spíše jen reklama. Pro pracující prakticky jen v Jindřišské věži.

Jak asi pravidelnější čtenáři vědí, tak když jsem již zaplnil svoji turistickou hůl odznaky, tak jsem se dal na podzim roku 2015 na psaní turistického deníku, do kterého se vlepují krásné turistické vizitky. Občas jsou některé vizitky výroční, za které sice nejsou body do soutěže, ale záleží, jak to vše chápete. Někdo se honí za body do soutěže a jiný chce prostě milou pěknou kroniku svých cest a nikam nespěchá.

Při své návštěvě Prahy jsem dne 8.4. nepochodil, ale rozhodně jsem to nevzdal a i díky krásné jízdence PID jsem si vizitku mimo jiné v neděli přivezl :-). Při této příležitosti jsem neodolal a vyfotil jsem opět některé pražské skvosty. Navíc jsem se dozvěděl, že ta zpráva v televizi o tom, že se orloj zahalil lešením je nějaká fáma, protože jsem ho normálně mohl vyfotit a pochybuji, že by jim 14 dní stačilo na různé opravy a rekonstrukci. Navíc tam na Staromáku stále ještě slaví už vlastně 14 dní Velikonoce.


Jeruzalémská synagoga.



Deštivá velikonoční atmosféra na Staroměstském náměstí.




Z Celetné ulice.



Stále lze obdivovat astroláb orloje.



Velké městské památky, jako reklama.



Město žije v centru pochopitelně turisty, hlavně zahraničními.



Divadlo Na zábradlí patří k nejznámějším divadlům.



V restauraci U Medvídků najdete naše nejsilnější pivo. Článek tu také již někde je.

Žádné komentáře:

Okomentovat