středa 4. ledna 2012

Video: první snímek vznikl na Mělníku v roce 1935

Nejznámější filmy však vznikly až v poválečném období. Ovšem tenhle snímek vám nabídne úplně něco jiného. Uvidíte jak vypadalo naše město před více jak sedmdesáti lety. Přes Labe vede ještě opravdu starý most. Uvidíte krásné uniformy četnictva a jiné zajímavosti. Občas možná budete mít i problém některé lokality zařadit.

Snímek Pozdní láska, podle Klostermannovy předlohy, natočil Václav Kubásek dojímavý příběh důvěřivého stárnoucího vinárníka, jenž včas neprohlédne úkladnou škodolibost své nové hospodyně, která se vetře do jeho přízně, doufajíc v tučné dědictví. Blanka Waleská v jedné ze svých prvních velkých rolí stvořila rozporuplnou postavu ženy, která podlehne vypočítavosti, kterou vidina zisku zažene za hranici mravního selhání.




SMSGuru.cz banner


Pro Soutok Roman Rak a Lukáš Urban.



5 komentářů:

  1. No to je paráda. Člověk to viděl jen na několika málo fotkách a tady je toho plný film. Pánové, posílám vám za to dvacku. Víc bohužel paušál nedovolí. Paráda.

    OdpovědětVymazat
  2. Jedno slovo. Super!

    OdpovědětVymazat
  3. To je vážně historická bomba. Viděl jsem spoustu filmů pro pamětníky, snažil jsem se dívat na ten seriál s Karlem Čáslavským o Vltavě a historii našich měst, ale takovýto materiál vidím prvně. Už jen, kdyby si dal někdo v Televizi tu práci a vybral ty historické exteriéry.Kluci, nevím jak jste to vyhrabali, ale super práce!!

    OdpovědětVymazat
  4. Jen doplním že kdo by si to chtěl stáhnout do svého archívů pro své osobní účely, bude mít možnost. Během víkendu sem na to hodím link.

    jinak našlo se to náhodou. Hledali se filmy natáčené na okresu a našlo se jich spousta. No a tenhle je nejstarší. Ale v budoucnu budou další.

    OdpovědětVymazat
  5. No ten děj je fakt děsně utahanej. První půlhodina super, ale pak půlhodina na nic a konec zase dobrej.

    Pěkná práce. Děkuju.

    OdpovědětVymazat