středa 16. června 2021

Monster truck show v Mělníku od pátku do neděle ( 18.6. - 20.6. 2021) ! Lysá nad Labem se blýskne ještě v červnu parádní akcí Letní retro garáž spojenou s burzou. Mšeno město motorismu. Nenechme padnout trať!

 


Přátelé, nedá se to snad už nikde díky reklamě ani přehlédnout, ale faktem je, že Mělník se může těšit tento víkend ( i s pátkem) na další návštěvu podniku Monster truck show Zelenay. Akce se koná od pátku do neděle ( 18.6. - 20.6) každý den v 17 hodin.

Kde to bude tentokrát ? Ulice Karolíny Světlé ( bývalé autocvičiště autoškoly na pomezí čtvrtí Pšovka a Mlazice).

Jak sem ? Nejlépe přejet kruhový objezd poblíž nového mostu ve směru přímém ( od Mělníka) do Českolipské ulice ( bývalá hlavní na Českou Lípu). Pak hned odbočit vpravo do ulice Panešova, na jejímž konci uhnete vlevo a ulicí Komenského přijedete na místo.

Možné je také jet Českolipskou ulicí přímo až do mlazické části zvané Mexiko, kde ulice Karolíny Světlé přímo ústí do bývalé hlavní státovky.

V roce 2018 se mi povedlo získat několik záběrů ( 10 fotek) z akce, tak doporučuji článek ...

https://soutok.blogspot.com/2018/05/fotogalerie-informace-z-monster-truck.html


V Lysé nad Labem, se v červenci roztrhne pytel s krásnými výstavami, ale ještě předtím je tu v neděli 27. června parádní akce Letní retro garáž ....


Kdo máte volný čas, covid pass, nebo si aspoň necháte udělat výtěr, tak myslím, že to už jen podle obrázků z výstavy musí být paráda. Automobily prostě lákají a ty staré mají něco do sebe.


Podíval jsem se po delší době na Mšeno, které se nezapře. To je prostě město motorismu i turistiky a sportu vůbec. Než zde uvedu kalendárium, které mi někdy ovlivňuje editorský systém, tak k vám mám ještě jednu výzvu.

Zkusme nějak podpořit lokálku a přijeďme do Mšena aspoň jednou vlakem ! Je to opravdu tragédie slyšet ty výhružky, že by zase někdo vlivný nejraději nechal tedy milostivě jezdit lokálku aspoň jen o víkendu a zbytek autobusy. Teď navíc začíná sezóna a minulost již ukázala, že veškeré rušení lokálek, které tu nastolily vlády po roce 1989 bylo zejména turisticky nešťastné.

Vidíme to na případu Švestkové dráhy, která vstala z mrtvých ....

https://www.svestkovadraha.cz/

Vidíme to u nadšenců v Zubrnicích, kteří hodlají do pěti let obnovit úsek Zubrnice -Lovečkovice, kdysi slavné lokálky z Úštěku do Velkého Března ( v Levíně se točil film Páni kluci) a jsou ukázkou toho, jaké dlouhodobé úsilí a nasazení je potřeba k tomu, aby bylo obnoveno to, co bylo v roce 1978 zrušeno.

https://www.zubrnickazeleznice.cz/

Nenechme padnout opravenou trať z Mělníka do Mšena a dále, která je tu bez přestávky již 114 let !!

Kalendář akcí Mšeno.


25.06.2021  Burza nejen oblečení
26.06.2021  15. jízda Kokořínskem - Jawa-moto-ČZ veteran club Mšeno
17.07.2021  Kokořínský triatlon
21.08.2021  10. setkání motocyklů ČS výroby "Jízda svobody"
29.08.2021  Mšenská padesátka
29.08.2021  Kokořínské roklinky
19.09.2021  Zavírání šoupátek - Jawa-moto-ČZ veteran club Mšeno
28.10.2021  Běh Debří

Žádné komentáře:

Okomentovat