čtvrtek 13. srpna 2020

Africké trhy v Mělníku. Pozvánka na noční výhledy z rozhledny Vrátenská hora. Pokoj, pohodu i krásu najdete ve Staré Boleslavi. Výstavy v Lysé nad Labem v závěru srpna a v měsíci září. Kalendář akcí na Mšensku.

 


Následující víkend  je takovou vstupní branou do druhé poloviny závěrečného prázdninového měsíce srpna. Sice se ještě pořád řádně potíme a bílý den je stále ještě dostatečně příjemně dlouhý, ale přece jen již ráno pozorujeme, že nám slunce vychází o hodinu později, než kolem 21. června  a večer zapadá  již o více než 45 minut dříve.

Život kolem nás samozřejmě nestojí a stále se něco děje, stále se něco nabízí. Mnoha občanům Mělníka zvedl například tlak vítězný návrh na sochu sv. Ludmily a podobnou nevoli sklidila i informace, že Mělnické vinobraní letos v září nakonec nebude ani na jeden den. 


Také bychom se měli ve dnech 2. a 3. října dočkat voleb do zastupitelstva krajů. Pojďme však k něčemu mnohem bližšímu.

Pro někoho událost zcela nová, o které třeba ještě ani neslyšel pro jiného možná nic zvláštního. V každém případě máme v areálu mělnického zámku opět nepravidelnou akci, která tu sice není prvně, ale  je určitou pozvánkou pro veřejnost. Více dole v odkazu.

Africké trhy v Mělníku.

Datum: 16. 08. 2020, Čas: 09:00–15:00
Místo: Zámek Mělník Adresa: Svatováclavská 19/16, 276 01 Mělník
Vstupné: 0 Kč



Pokud byla první pozvánka pro vás, kteří rádi dráždíte chuťové buňky a objevujete tak trochu i chuť exotické gastronomie, tak druhá pozvánka je pro cestovatele, milovníky rozhledů, a také bude trošku exotická. Nepůjde totiž o klasickou denní návštěvu rozhledny tak, jak to bývá běžné, ale  jde o návštěvu noční a letos poslední.

Kdy ? V sobotu 15. srpna. V kolik hodin ? Od 21.00 do 1.00. Za kolik ? Za 50 Kč. Co uvidíte ? Možná nějaké osvícené památky ( hrad Bezděz, Ještěd ....) Možná i nějaké letní ohňostroje. V každém případě může jít o originální nezapomenutelné pohledy, ale bude samozřejmě záležet i na počasí.


Jsou akce, které mohou v mysli člověka zanechat určitou stopu. Takovou masovou akcí je například Svatováclavská pouť ve Staré Boleslavi, která je takovou určitou pocitovou směsicí. ....


Bazilika Nanebevzetí Panny Marie procházela loni velkou rekonstrukcí a nyní se nám toto město hlásí hned třikrát.


Nejprve nás upozorňuje na Pouť Nanebevzetí Panny Marie, která se letos má konat ve dnech 15. a 16. srpna. Více jsem se bohužel nikde nic nedočetl a ani to, zda je akce zrušena.

Hlavně je připomínáno, že příští sobotu 22, srpna můžete prvně navštívit na vlastní nebezpečí a za nemalý poplatek dosud nepřístupné prostory baziliky. Akce se nedoporučuje fyzicky slabším jedincům a všem, kteří trpí závratí. Má se jít po schodišti, kde i chybí zábradlí do mnohametrových výšek a každý účastník podepisuje seznámení, že byl informován o stavu věci a vydává se na akci na vlastní nebezpečí.

Třetí pozvánka připadá na ještě vzdálený termín populární Svatováclavské pouti.


Na závěr dnešního článku, se ještě podíváme, co nám nabízí v nejbližší době velmi dobře a levně dostupné výstaviště v Lysé nad Labem, a na úplně samý závěr ještě koukneme na kalendář akcí ve Mšeně a v okolí. Pěkný víkend !

Žádné komentáře:

Okomentovat