pátek 29. května 2020

Hlavní ulice ze Pšovky do centra je po opravě mostu přes vlečku opět otevřená. V sobotu je Svatodušní pouť v Liběchově a hudební akce pod Vrázovou vyhlídkou. Stalo se před rokem.


Pěkný víkend ! Než si připomeneme asi nejvíce propagované akce v nejbližším okolí, tak je třeba začít důležitou zprávou. Po dlouhé době je opět v provozu důležitá komunikace ( ulice Legionářů) mezi centrem města a Pšovkou. Most přes vlečku do přístavu prošel rekonstrukcí.

Pokud se nemýlím, tak by snad o tomto víkendu měl být také hotový most přes říčku Pšovku ve Vodárenské ulici. Necháme se překvapit, a pokud se to dozvím, tak to sem písnu.



Svatodušní pouť v Liběchově. Pokud vám nevadí  o víkendu časnější vstávání :-) , tak vězte, že je tu příležitost na nevšední zážitek. První průvod vyráží v 10 hodin od kapličky ve Vehlovicích. Druhý průvod začíná v 10.30 u kostela sv. Havla v Liběchově ( dolní kostel u silnice) a za doprovodu hudby pokračuje po křížové cestě také ke kostelíku sv. Ducha.

Mnozí známe takové poutě především ze starých filmů, ale je to samozřejmě  možná zajímavá příležitost to zažít také aspoň trochu na vlastní kůži a mít na co vzpomínat.


Další akce se týká Mělníka a dovolil jsem si ji přebrat  z FB historické skupiny.....
https://www.facebook.com/groups/1808841266008571

Místo snad netřeba představovat. Opět se po delší době našel někdo, kdo si vzpomněl na tento nevyužívaný prostor. Pokud si tak matně vzpomínám, tak stará silnice vedoucí od Vrázovy vyhlídky ke starému mostu byla jednou plná dětských atrakcí a myslím, že se to týkalo Mezinárodního dne vody.

Akce tedy začíná v sobotu v 17 hodin. Jde o hudební program a pokud přijdete v 19 hodin ( samozřejmě s rouškou), tak se dostanete na nevšední fotografii.


Zítra v 17.00 na této tribuně hraje Mělník unplugged ... zahájí a ukončí Petr Bata and his boys a v mezičase si hrají všichni příchozí muzikanti. Hrát a moderovat bude Marek Holý s kytarou dorazí Lenka Ducháčková, Petr Wolf zahraje na ukulele a pár kusů dají kluci ze Lhotky a další a další... buďte tam hlavně v 19.00 kdy máte jedinečnou možnost zapsat se do historie svou účastí na fotografii při přípitku 2 metry od sebe, kterou zdokumentujeme dobu virovou pro další generace.



Co jsme měli na Mělníku před rokem ? Právě toto období patřilo k tomu na Mělníku akcemi nejlepšímu. Proč ? Protože bylo jaro, bylo vždy pěkné a teplejší počasí, a i lidé byli natěšení a až do konce června stále byl nějaký trhák.

Zatímco poslední květnový víkend patřil již oblíbenému třetímu ročníku Mělnického pivního festivalu, tak první červnový víkend se stal víkendem motoristickým. Určitě stálo za to si zajít do kempu na veterány a věnovat se Mělnickému okruhu :-).

Mohl bych samozřejmě vzpomenout na akce RMM ( Muzejní noc), na akce MOOS ( otevírání středověkých sklepů), na starší auta na Blatech, na hasičské závody tamtéž, na Mělnický vrkoč ( polovina června), na MJ 50, na Mělnický,, turistický "hrozen, ale dnes chci připomenout právě to, co bylo tak nějak nejaktuálnější a touto dobou nejvíce táhlo návštěvníky.

A to byl zrovna teď na přelomu měsíců pivní festival a motorismus

Zmínil jsem tu také Liběchov, a tak musím vzpomenout třeba i na Umělecký mlýn, ale zatím tam žádné pozvánky nevidím ....

https://cs-cz.facebook.com/umeleckymlyn.libechov/


To je tedy z pátku vše. Akce z loňska, či z minulých let tu můžete na webu samozřejmě navštívit a připomenout si je, ale můžete se také  pochopitelně i inspirovat aktuálním zítřkem. Je ten letošní rok zkrátka jiný, ale vůle po akcích jistě je a možná do jisté míry i pro poněkud jedinečné, což ukáže čas.





Žádné komentáře:

Okomentovat