pondělí 16. března 2020

Kdy bude dokončený most pro cyklisty, chodce a naléhavé případy mezi Lužcem nad Vltavou a obcí Bukol ? Jak bude vypadat ? Soutok ve fotogalerii představí staveniště. Cyklostezka na Mělníku zaznamenala pokrok v Polabském parku.


esíčko v parku

Ve včerejším večerním článku jste se dočetli, že má nedělní výletní cesta začala takovou inspekcí po stavbách vzdálenějších staveb na laterálním kanále a zavítal jsem hlavně i do Lužce nad Vltavou, abych se dozvěděl na vlastní oči, jak to tedy s tím mostem do obce Bukol vlastně je.

V předvečer výletu jsem byl však ještě také v téměř prázdném Polabském parku a nestačil jsem se divit, kolik práce se jen zase udělalo na budoucí cyklostezce. Takto to tedy vypadá u takzvané Rasovny.



směr Labe

směr Pražská ulice. Důležitý směr pro cestu k vlakovému nádraží.


To jsou již záběry ze včerejšího dne. Díváte se přes řeku Vltavu směrem k obci Bukol, kde mě v minulosti zaujala i neuvěřitelně prosperující restaurace u silnice, která byla doslova v obložení rekreačních cyklistů.


Zdá se, že tuto sezónu, se ještě povozíte přívozem.


Tak bude vypadat místní most.


Zde se zase dozvíte, že práce začaly loni v květnu a hotovo má být letos v listopadu.


Pilíř na lužecké straně.


Ceník jízd přívozu.


Byl jsem samozřejmě i u důležitého silničního mostu, přes který se jezdívalo do obce Vraňany, nebo na státní silnici. Dnes to jde dočasně  jen na státní silnici. Těmto stavbám však chci věnovat samostatný článek.


Toto byla dříve hlavní obecní restaurace. Dnes je tu dům pro seniory. Zatímco cyklotrasa číslo 2 ( její druhá varianta, která nevede přes horkovod do Zálezlic) odbočuje o něco dříve dolů k vltavskému přívozu, tak nájezd na budoucí most má být právě zde za tímto domem ( ve směru od Mělníka). Pozorný čtenář si jistě všiml, že na snímku, kde jsem prezentoval lužecký pilíř je zadní část budovy částečně vidět.

Snad vás článeček trošku vědomostně obohatil a oddechli jste si aspoň na chvíli od těch nepříjemných věcí v médiích, které jsou sice nezbytné a důležité, ale zároveň působí určitým způsobem negativně na naše zdraví.

Není náhoda, že v běžném životě se daří mnohem lépe relativně zdravým seniorům, kteří se zabývají nějakou pěknou činností, jako je často třeba právě turistika, než těm, kteří besedují o tom, co komu vlastně je, kde ho píchá, jak se to projevuje, jak probíhá to, či ono vyšetření, nebo jak dalece je příjemné, či nikoliv apod.




Žádné komentáře:

Okomentovat