neděle 1. března 2020

Na Mělníku se buduje hned na několika místech najednou. Od středy tu máme Zombie cirkus. Lahůdka pro motoristy a významné výhledy od zámku byly součástí první březnové procházky městem.


Jak jsem dnes již psal, tak jsem měl tak maximálně dvě hodinky na odpolední procházku. Jsou sice dány různé termíny, kdy mají být různé stavby hotové, ale kdo by nebyl zvědavý, jak stavební práce pokračují.


První dva snímky patří mostu ve Vodárenské ulici poblíž Evy. Nechtějte po mně teď nějaké termíny, do kdy to má být hotové. Snad květen, ale to bych si vymýšlel. Na to nemám teď večer obzvlášť čas a nehoří.


Zde je již situace z ulice Jiřího z Poděbrad.


Tamní most je již na místě a má krásný tvar.


Detail jednoho ze čtyř bodů jeho uchycení. Tak mi to aspoň připadalo.


Trošku mi to připomnělo zmenšenou kopii lávky pro pěší v Nymburce, která vede ovšem přes řeku Labe ( nyní snad zavřená, pokud  ještě stojí). Mostík zajímavým způsobem zvedne uživatele, aby je zase vrátil na původní úroveň.



Detail na vše potřebné. Jen škoda, že místo uzamykatelné věže, kde se nechají nechat zavazadla i jízdní kola bude mít Mělník jen nějakých 28 stojanů na kola, ale to nám místním vadit nemusí:-). Naopak, můžeme si zajet na kolech třeba do Litoměřic, nebo Lysé nad Labem, kde věže mají. Tam zaparkujete za 5 Kč kolo i s batohy a můžete si užívat jenom tak procházek i posezení nebo různých akcí, a pak jet zase třeba domů.


Zde jsme byly s foťákem naposledy, když se to tu dokončovalo.


Nás však zajímají hlavně tyto práce v Nemocniční ulici. Povede tudy samozřejmě cyklostezka mezi Pražskou ulicí a nádražím ČD, a proto je třeba rozšířit vozovku, aby nedocházelo k omezování jinak silného automobilového provozu.



Nějaké práce probíhají i v místě, kde je největší terenní spád na cyklotrase.



Vyšel jsem si dnes vyjímečně starou cestou, kde je již několik let vstup jen na vlastní nebezpečí. I tak je cesta jinak velmi užívána a byla by velká škoda, kdyby takové romantické pěšiny nemohlo být i nadále užíváno. Patří k nejromantičtějším v našem městě.


S viditelností to dnes nebylo ani dobré, ale ani špatné. Spíše dobré. Vždyť je mezi Milešovkou ( vlevo) a Kletečnou vidět pásmo Krušných hor.


Na úpatí Kletečné jsou vrtule větrných elektráren na Bouřňáku ( 65 km odtud).


Nedávno jsem tu opět zmínil, že z našeho města je vidět část hlavní budovy letiště Praha - Ruzyně. Ta je tím bodem na obzoru uprostřed snímku. V popředí kostelík ve Vrbně a u mostu přes laterální kanál je již stavební technika.


Od středy do neděle je tu Zombie cirkus.




A na závěr něco krásného, ale také pěkně drahého ze světa motorů. Jednu tříkolku tu až v nějakém loňském, či předloňském článku mám, ale to se neokouká.


A jde se spát. Zítra ráno zase povinnosti volají a ani se nechce věřit, že už je člověk ve věku, kdy před 30 lety mnozí lidé začali plni síly a energie užívat druhého jiného života, tak jak to dnes vidíme u neopotřebovaných zahraničních penzistů, kteří k nám jezdí v létě i na kolech.

Žádné komentáře:

Okomentovat