pondělí 7. října 2019

Dokument z Mělnického okruhu má být v televizi. Takový byl Festival ptactva v Mělníku. Svatohavelské posvícení v Liběchově je malým prodloužením Mělnického vinobraní.



Přišel mi dnes materiál z muzea a docela mě překvapil. Občas se totiž stává, že nějaká akce bývá pro nepřízeň počasí zrušena a aspoň taková zpráva šla již v sobotních dopoledních hodinách na FB pana Lojky ohledně Drakiády na Chloumku.

Festival ptactva se tedy konal. Aby toho nebylo dnes málo, tak ještě přidávám čerstvou a rozhodně zajímavou zprávu ohledně loňského Mělnického okruhu. A na závěr si dáme pozvánku na pouť v Liběchově, která je nejspíš takovou nejhlavnější akcí následujícího víkendu v oblasti téměř domácího blízkého regionu.

Článek z loňska i s množstvím fotografií si můžete prohlédnout na ....http://soutok.blogspot.com/2018/10/libechovske-posviceni-pripominalo.html

a sledujte stránku  http://www.libechov.cz/


Festival ptactva v Mělníku
Mělník, 5. 10. 2019

Deštivé sobotní ráno neodradilo zájemce o přírodu od účasti na mělnickém Festivalu ptactva 2019. Na vycházce, jejíž součástí byla i plavba přívozem přes Labe, pozorovali 39 ptačích druhů. Mezi nejpočetněji zastižené opeřence patřil špaček obecný (300 ex.) a intenzivně protahující pěnkavy obecné (200 ex.).

 Po deváté hodině déšť téměř ustal, a tak bylo možné realizovat i slíbenou ukázku kroužkování ptáků. Odchyceno bylo 11 ptačích druhů, největší pozornost vzbudil strakapoud velký a sojka obecná. Všichni účastníci odcházeli navzdory promoknutí z vycházky dobře naladěni a obohaceni o mnoho nových informací z ptačího života. Festival ptactva pořádalo Regionální muzeum Mělník, p . o. ve spolupráci s AOPK RP Správa CHKO Kokořínsko - Máchův kraj a Českou společností ornitologickou.

Libor Praus



V neděli 13.10.  v 9.20  na stanici  TV Prima by měl být v pořadu MotorSport nějaký dokument z Mělnického okruhu. Pokud je to pravda, tak pořad bude v televizi a jistě i v archivu :

https://cool.iprima.cz/porady/motorsport


Žádné komentáře:

Okomentovat