pondělí 3. prosince 2018

Jarmark v mělnickém muzeu přilákal 1500 návštěvníků !! Odkazy na 8 seriálů Soutoku. Dvakrát hudební Brazílie a jedna sladká Afrika.


Milí čtenáři, víkendový život našeho města nebyl jen na náměstí Míru, ale také v našem mělnickém muzeu. Sobotní jarmark v muzeu přivítal opět neuvěřitelný počet návštěvníků. Pokud jste tam nebyli, nebo si to chcete prostě jen znovu připomenout, tak tu mám krásnou reportáž přímo z RMM.

Před rokem jsem si uvědomil, že je na Soutoku docela dost seriálů a čtenář je vlastně objevuje zcela náhodně, a leckdy třeba klikne na nějaký pokročilejší díl. Tehdy mě napadlo udělat takové úpravy. V jednom článku jsem udělal odkazy na první díly 8 seriálů. Čtenář si tam vybere seriál, po kliku se dostane na první díl, a na jeho konci je odkaz na díl další. Nyní, když se blíží Vánoce, tak mě tak napadlo, že bych mohl občas do článků vložit odkaz právě na ten článek, kde jsou odkazy na ty první díly seriálů. Dnes tedy tak prvně činím. Pod obrázkem jedoucího vlaku najdete odkaz na článek se seriály.

Nedávno jsem opět poslouchal netové rádio a dostal jsem  určitou inspiraci. Lidová hudba v Brazílii má několik tváří. Podívejte se na dvě z nich. A jedna sladší z Afriky nakonec. Téma najdete pod obrázkem z letošního Vrkoče.

Jarmark v mělnickém muzeu přilákal opět stovky návštěvníků
Mělník, 1. 12. 2018, 9:00 - 17:00 hod.

Nákup originálních dárků s duší, pozorování šikovných řemeslníků při práci, sváteční setkání s přáteli, či oblíbené rukodělné dílničky pro děti přinesl sobotní sedmnáctý ročník Předvánočního řemeslného jarmarku v mělnickém muzeu.

 Na oblíbené akci, která spoluotevírala adventní čas v Mělníku představili své výrobky například hrnčíř, šperkaři, dráteníci či perníkářka. Ke koupi byly háčkované a textilní výrobky, vánoční vazby, zboží z levandulového světa, přírodní mýdla, dekorace z decoupage a scrapbookingu, malované obrázky, kamínky, knížky...atd. Opět sem z Podkrkonoší zavítala rodinná společnost Juklových s ruční výrobou foukaných ozdob. Letošním hitem byla ozdoba ve tvaru fotbalového míče a samozřejmě oblíbená zvířátkaJ

Z jižních Čech přijela Emilie Jablonská se svou mistrnou perníkářskou tvorbou a z Turnova Dana Kadeřávková s výrobou vinutých perlí. Na děti čekaly interaktivní dílničky, kde si pod vedením zkušených lektorů vlastnoručně vyrobily dáreček nebo sváteční dekoraci. Velcí i malí měli příležitost potěšit se pohledem na vystavené betlémy z Jilemnicka i mělnický perníkový betlém na výstavě Půjdem spolu do Betléma.

 Nechyběla medovina či svařák na zahřátí. Doprovodný program jarmarku byl tentokrát netradiční. Pro potěchu oka byly instalovány květinové vazby Jaroslava Hobíka a tajemné bonsaje Spolku přátel bonsají Mělník. V sobotu zavítalo do muzea téměř 1500 návštěvníků.

Jarmarkem však adventní akce v mělnickém muzeu nekončí. Tuto sobotu 8. 12. v 14:00 hod. můžete navštívit komentovanou prohlídku výstavy Půjdem spolu do Betléma s kurátorem Mgr. Lukášem Snopkem.

 Další prohlídky budou následovat 12. 12. v 16:00 + 16:30 DÍLNIČKA - ponikelská perličková hvězdička s Jitkou Královou a 27. 12. 10:00 + 11:00 DÍLNIČKA - perníčky s dr. Danou Holmanovou. Ve čtvrtek 6. 12. muzeum za finanční podpory Středočeského kraje pořádá Adventní koncert v chrámu sv. Petra a Pavla od 18:00 hodin.
-rmm




https://soutok.blogspot.com/2018/02/radikalni-rez-na-soutoku-osm-serialu.html


Španělé na Vrkoči ( červen 2018)

Brazilská rozhlasová stanice nese název Tropicalisima Salsa :

https://www.youtube.com/watch?v=F-_TLd1uy0E

Rádio Estancia:

https://www.youtube.com/watch?v=RqAeu2gZgfI

Paradisagasy FM:

https://www.youtube.com/watch?v=EDUB4RmZUUU

Žádné komentáře:

Okomentovat