středa 21. listopadu 2018

Ve čtvrtek bude první komentovaná prohlídka dlouhodobé výstavy Půjdem spolu do Betléma. Blíží se řemeslný jarmark i adventní koncert. Hudební okénko: Slavná melodie může proniknout i do exotiky a stvořit novou skladbu.



Není to tak dávno, co jsem tu uvedl program RMM na poslední dva měsíce roku a již brzy si dáme čistě prosincový přehled. Mezitím se nám rozjely některé výstavy a byla tu i nějaká ta reportáž. Dnešní článek vznikl hlavně proto, že dlouhodobá výstava Půjdem spolu do Betléma má i několik komentovaných prohlídek,z nichž ta první je již zítra 22.11. od 16 hodin. Na další si pak musí zájemci počkat až do 8.12.

KOMENTOVANÉ PROHLÍDKY VÝSTAVY "Půjdem spolu do Betléma", kterou jsme zahájili v minulém týdnu, se konají: 
22. 11. 16:00;  8. 12. 14:00
12. 12. 16:00 + 16:30 DÍLNIČKA - ponikelská perličková hvězdička s Jitkou Královou
27. 12. 10:00 + 11:00 DÍLNIČKA - perníčky s dr. Danou Holmanovou
Výstavu můžete shlédnout do 6. 1. 2019.
1. 12. zveme na již 17. ročník Předvánočního řemeslného jarmarku s dílničkami pro děti. Letošní doprovodný program: Tajemná minivýstava bonsají ve spolupráci s Jaroslavem Hobíkem.
6. 12. pořádáme Adventní koncert v chrámu sv. Petra a Pavla, na kterém vystoupí populární sopranistka - sólistka Národního divadla Yukiko Kinjo.
9. 12. se můžete těšit na Vánoční hru s koledami o narození Ježíška.

Doporučuji navštívit dané odkazy, kde se nejen dozvíte více, ale objevíte i hezkou obrázkovou fotogalerii.



A i dnes si dáme  takové hudební okénko, v jehož úvodu uvidíte, jak melodii slavné písničky lze použít i jinak. Výsledná skladba je sice docela pěkná s hezkým refrainem, ale když já tam pořád mám ta 80. léta. To se málokdy stane, aby se to v pamětníkovi tolik pralo :-):

Paul Simon - You Can Call Me Al



BLACK NADIA TIAKO ANAREO [ NOUVEAUTE GASY ]





Tak jste asi správně poznali, že jsem zavítal opět na tropickou exotiku a  napsal si pár názvů písniček z tamních hitparád :-). Třeba vás něco aspoň trochu potěší.

NOUVEAUTÉ STÉPHANIE 2017 ZAH AMINAO



Princia - Zaho fa tsy afaky tsapiky toliara (FIDA CYRILLE RUDY DIDI)



DAMIANDRY Telokatraka



TIRIKE - MISENGESENGE




Žádné komentáře:

Okomentovat