neděle 3. června 2018

Taková byla sobotní 30. Mělnická veteran car rallye. Fotogalerie z mělnického kempu.


Tento první červnový víkend, by se dal označit, jako motoristický víkend města Mělníka. A že má motorismus na Mělníku mnoho příznivců, jak tomu je ostatně celosvětově, tak o tom jsme se mohli přesvědčit.

Pro mě tedy začal motoristický víkend v sobotu 2.6. několik minut po 10. hodině v mělnickém kempu. Sice jsem tu byl loni a věděl jsem, jaká vozidla zde zhruba uvidím, ale byla tu chuť přijít, a také i proto, že šlo o rallye jubilejní, tedy třicátou.


Trasa účastníků vedla tentokrát do Mšena, Sudoměře, Lobče,  na Ráj, přes Střezivojice, Kokořín a Vysokou zpět do Mělníka. Panovalo poměrně teplé počasí a zvlášť druhá strana trasy přinesla náročnost, pro své úzké silničky plné zatáček.


Velkou fotogalerii z autokempu, ale i z trasy samé najdete , tak jako vždy na stránkách

http://vcc-melnik.cz/fotogalerie/fotogalerie-z-akci-klubu/56-fotogalerie-30-veteran-rallye-melnik-2018.html .

Bohužel byl celý tento víkend tak nabitý, že není čas na nějaké blogerské komentáře. Víkend skončil, zítra budeme mnozí v práci, a pak už je na čase pomalu zkusit napsat třeba něco k víkendu dalšímu.

Jak vidíte níže, tak pochopitelně i tentokrát odmávl několik prvních automobilů starosta města Ctirad Mikeš. Jedna změna proti loňsku tu byla. Automobily po výjezdu z boční branky, odkud se startuje, se daly ostře vpravo a zbytek asfaltového prostoru byl tentokrát oddělen páskou a zachován pro parkování návštěvníků koupaliště, kteří měli pro vjezd i výjezd na parkoviště zhruba hodinu k užívání pouze jeden vstup. I tak však diváci nepřišly o zkoušku zručnosti, která se do toho minimálního prostoru před výjezdem na silnici hravě vešla.

Účelem zkoušky bylo zajet kolem vozu, či motocyklu do vzdálenosti jednoho metru od položeného prkna. Jakékoliv centimetry odchylky v obou směrech znamenaly trestné body. Start všech vozidel trval, jako obvykle zhruba právě tu zmíněnou hodinu. Odpoledne se účastníci vrátili zpět, ale to jsem již byl v centru města na další motoristické akci.

Nafotil jsem zhruba 140 fotografií a několik jsem si jich sem dovolil umístit. Kdo chcete vidět více, tak můžete navštívit již zmíněné stránky klubu.



















Žádné komentáře:

Okomentovat