pátek 15. června 2018

Mělnická Jizerská 50, chodba k mělnickému vodojemu, městský výletní vláček, festival Taste of Italy, Mělnický hrozen, či Plovárna ve Mšeně. Malá obrazová pozvánka na některé červnové akce. Mělnický okruh a jeho budoucnost.


V posledním článku, který jsem vydal v pondělí 11. června jsem vás pozval především na dvě nejdůležitější akce tohoto víkendu v centru města a naznačil jsem, že možná ještě přidám několik fotek ze starších ročníků, abychom se na to takříkajíc lépe naladili :-).

Tímto tedy tak činím a připomínám, že jde již o 25. ročník, začátek okolo té 17. hodiny a po vyhlášení vítězů tu bude skupina Brutus, na kterou se již mnozí těší.

Fotky jsou z ročníků 2012- 2014.












Nedávno, se mi podařilo dokonce vyfotit náš mělnický výletní vláček při svém putování městem a těch lidí bylo tentokrát o něco více, než jsem  psal posledně.


Při této příležitosti si připomeňme web vláčku ....

https://www.vlacek-melnik.cz/

Měl jsem dnes možnost shlédnout noviny Mělnicko a Mělnicko 5+2 , kde byla mimochodem také zmínka o vláčku, či reklama na něj. Tak proč si nedat takové milé obrázky, že :-) ?

V novinách však bylo také něco, co jsem nemohl vědět a připadá mi to zajímavé. Považte tedy, že nultý ročník Mělnického okruhu navštívilo 2 250 platících diváků, což je mimochodem o 800 méně, než kolik vás shlédlo fotogalerii z nedělního závodu na Soutoku, a o 1400 méně, než kolik vás četlo  článek, ve kterém jste se s týdenním předstihem dozvídali, co že se tu bude vlastně dít.

Z článku dále vyplývá, že se můžeme těšit na první ročník, který bude ještě  daleko větší, závod bude snad dvoudenní a možná přibudou i formulové vozy. Bylo dále řečeno, že je u nás několik městských okruhů, ale jezdcům připadá ten Mělnický okruh ..... zkrátka to opravdu někdo přirovnal také k Monaku :-).


Hlavně ale nezapomeňte, že už od 9.00 do 17 hodin můžete zcela mimořádně v rámci poznávání mělnického podzemí navštívit 100 metrů dlouhou chodbu, která vede k nesmírně důležitému místu, jakým je mělnický vodojem. O celé té historii kolem pitné vody pro Mělník napsal pěkný článek Martin Klihavec, najdete ji v novinách, ale také zde v pondělním článku.

Pokud se tam vypravíte, doporučuji přečíst pondělní ( minulý) článek.




A už jsem s předstihem u velkých akcí příštího víkendu. Plovárnu ve Mšeně už má smysl navštívit, protože dnes vás poslední vlak ze Mšena neveze po 18. hodině, jak bývalo zvykem, ale ve 20.29 s příjezdem na Mělník ve 21.07 . To už jde na posezení u tance a u zlatavého moku, které začne v 15 hodin, ne ?


Milovníci turistiky si jistě nenechají ujít Mělnický hrozen, který může být  také předehrou zmíněných pěkných odpoledních akcí. Tentokrát se nepůjde z nádraží ČD na Chloumek, aby nás trasy zavedly nakonec do Kokořínského Dolu a přes Bílé břehy na Blata, ale hlavní tah povede na Liběchov, Želízy, Tupadly a návrat zřejmě přes Chodeč a Strážnici na Chloumek a Blata.

https://kct-vht-melnik.webnode.cz/news/melnicky-hrozen-23-cervna-2018/


Uznejte, že bluesová muzika je hudba pro fajnšmekry. To není o tom, aby někdo odehrál nějakou tříminutovou písničku, která se buď líbí, nebo ne. To je hudba, která trvá minuty, člověka  pohltí a téměř vždy to má nějakou tu šťávu a úžasnou nápaditost.. Každý ji nemusí, ale kdo ji rozumí, tak si ji parádně užije.

Věřím, že letošní bluesový festival Taste of Italy bude stejně opěvovaný, jako byl bluesový festival na náměstí Míru loni.

A pro vás, kteří posloucháte internetové rádio a máte rádi blues, tak připomínám, že si můžete zkusit naladit polskou stanici Blues FM.

A to je dnes před akcemi víkendu vše. Ať se vám víkend líbí a stejně tak i ten příští !

Žádné komentáře:

Okomentovat