středa 6. června 2018

Hlavní akce následujícího víkendu. ( 9. a 10.6.) v Mělníku i okolí.


Vůbec tou největší akcí nastávajícího víkendu u nás na Mělníku je tradiční Mělnický Vrkoč, který má letos  jubileum. Dle plakátu bychom tu letos patrně mohli přivítat ty nejvzdálenější soubory ze Slovenska a dalekého Španělska.

Kdo máte rádi pohodovou atmosféru, chcete poznat folklór a obdivovat pestré kroje, tak si můžete najít cestu na náměstí Míru, kde bude zase zcela jiná a poklidnější atmosféra, než před uplynulým víkendem.


Na okraji Svatováclavské ulice, se můžete seznámit s venkovní dlouhodobou výstavou, která nás má zavést na Mělnicko do doby vzniku republiky v roce 2018.




Ani tento víkend nemusíte být bez automobilů. V Lobči se těší již dlouhodobě popularitě akce, která původně vznikla, jako sraz starších anglických sportovních automobilů, ale v posledních ročnících zde diváci obdivují také automobily a motocykly, které dnes již řadíme mezi veterány, ač  jsou některá tato vozidla spjatá s našim mládím.


O něco blíže, tedy přímo u nás v Mělníku můžete zase navštívit teprve třetí sraz automobilů, které ještě v 70. a 80. letech 20. století patřily u nás mezi běžná vozidla silničního provozu...

https://melnicko.cz/3-sraz-veteranu-melniku/


Do Mšena jsme byli zvyklí jezdit touto dobou parním vlakem a obdivovat  četné akce přímo na nádraží. To se změnilo již loni, kdy se ve Mšeně konaly velké oslavy 650 let města přímo na náměstí. Máme tu z loňska článek a osobně si myslím, že šlo o akci velmi vydařenou. Letošní centrum oslav, se přestěhuje do místní velké ZŠ, která slaví 90 let a připomenout si tu chce Mšeno i oslavy 100 let republiky. Navíc to bude letos po dlouhé době bez parního vlaku, ale i tak si akce jistě najde své příznivce.

Dalo by se říci, že nás tedy čeká takový kulturní víkend bez adrenalinu. Toho si jistě opět užijeme za týden na Mělnické Jizerské 50-tce a někoho může i lehce vzrušit pocit z nového poznávání nepoznaných středověkých mělnických sklepů. Tentokrát půjde asi o 100 metrů dlouhou chodbu, ale to si povíme příště.

Žádné komentáře:

Okomentovat