středa 28. března 2018

Ministr kultury v demisi Ilja Šmíd navštívil Skalní obydlí ve Lhotce. Kam zítra na zelené Starobrno 13 ?




Dnes jsem se bohužel dříve k počítači nedostal, ale během posledních hodin jsem se doslechl, že na Mělníku byli dnes někteří vládní politici a prý také navštívili přístav. Nyní tu mám e-mail z muzea, a tak přidávám aktuální článek.

A aby to nebylo jen o politicích, tak jsem přidal ještě tabulku, kde bude letos zelené Starobrno 13. Trochu se ten seznam restaurací v Mělníku zkrátil a je jich již jen pět. Jistě již máte mnozí naplánováno, kam zkusíte zítra vyrazit a nechali jste se inspirovat i článkem z loňska, ale i tak  tedy aktuálně zveřejňuji seznam pro rok 2018 a doufejme, že si všichni aspoň chvíli dle svého gusta posedíme.

Ministr kultury v demisi Ilja Šmíd navštívil Skalní obydlí ve Lhotce
Lhotka, 28. 3., 12:50


Při své cestě po českých pamětihodnostech navštívil ministr kultury v demisi Ilja Šmíd společně se zástupci Středočeského kraje skalní obydlí ve Lhotce u Mělníka. Skalní byt je pobočkou Regionálního muzea Mělník. Objektem ho tedy provedla ředitelka muzea PhDr. Miloslava Havlíčková, která připomněla, že toto skalní obydlí je jedním z nejzachovalejších a nejdéle obývaných na Kokořínsku. Pozornosti neušla novinka letošní sezóny. Do místního chlívku totiž přibyl model krávy v životní velikosti, na kterou Středočeský kraj finančně přispěl. Výprava obdivovala i plně funkční repliku kachlových kamen, která při středečním nepříznivém počasí příjemně hřála. Zajímavá skalní památka je přístupná vždy od května do září od čtvrtka do neděle a o svátcích. Letos tedy skalní obydlí ve Lhotce zahájí turistickou sezónu 3. května.
-KrF-




Žádné komentáře:

Okomentovat