sobota 24. října 2015

To byla dnes mlha. Co s tím ? Aspoň slovem o dopravě.




Dnes jsem měl opravdu důvod si pospíšit, a i když byla sobota, tak jsem byl v centru dokonce již v 10 hodin :-). Vždyť předpověď slibovala slušnou mlhu a snad i dobré radiopodmínky. Jak vidíte, tak na náměstí již byly trhy v plném proudu, lidé rozhodně na nich nechyběli a za zámkem probíhal nějaký branný závod, nebo běh pro mládež. To se jistě dočteme v novinách.


Myslím, že následující záběry jsou svým způsobem zajímavé, protože málokdy bývá mlha tak silná, byť v časnějších ranních hodinách je ještě větší. Příjem rozhlasu VKV přinesl opravdové pobavení. Vždyť dálkové signály byly dnes tak silné, že se tu například Bayern 2 z 200 km vzdáleného vysílače Ochsenkopf, nebo rakouský OE 1 z 230 km vzdáleného Jauerlingu u Dunaje prezentovaly prvně svojí značkou RDS Přijímám pouze na sluchátka mobilního telefonu. Konečně přišly také signály ze 175 km vzdáleného Lipska a nejvzdálenější stanicí byla na 107.9 MHz stanice MDR Figaro Kultur z 318 km vzdáleného kopečku jménem Brocken v Sachsen-Anhaltsku. To má však v tomto ročním období zde na Mělníku ještě stále nějakých 100 až 150 km rezervu na ty největší dálky z minulých let. Vždyť zde byl v minulosti Balt i Hesensko a to dokonce i s RDS.

A jak to tedy vypadá na lokálce :-)? Tak to zase možná někdy příště, ale vše probíhá podle plánu a k naší radosti. Zbývá položit koleje snad jen již na středním úseku trati a tím bude položeno zatím jen kolejiště bez dalších úprav. Zajímavější je situace na kruhovém objezdu na Pražské ulici, kde může být řidič jedoucí od centra na Prahu překvapený jednak tím, že objíždí kruháč po směru hodinových ručiček a může si připadat, jako na pouťové atrakci, když se to s vámi poněkud zhoupne :-).

A připravte se příští týden na uzavření dalších přejezdů na lokálce. http://soutok.blogspot.cz/2015/10/z-velkeho-borku-do-melnicke-vrutice.html ( Lhotka-Důl, dva přejezdy mezi obchvatem Nebužel a Mšenem.)




SŠ.


Žádné komentáře:

Okomentovat