úterý 31. března 2015

Na lokálce Mělník-Mšeno je vše připraveno k vypsání výběrového zřízení.


Z akce Léto s párou 2013.

Milí čtenáři, v loňském roce jste zde měli možnost několikrát pohlédnout na průběh prací týkajících se demontáže lokální železniční trati číslo 076 v úseku Mělník-Mšeno. Každá akce prochází určitým obdobím, kdy lidé nemohou vidět v terénu žádnou činnost, ale akce probíhá, jako-by v zákulisí svoji administrativní fází. Samozřejmě, že mnozí z nás již netrpělivě vyhlížíme, kdy se vrátí akce opět před naše zraky, a jaký bude její konečný výsledek.

 Soutok  sleduje často tabuli na stránkách SŽDC, kde by se mělo objevit mezi dalšími zakázkami v blízké době i výběrové řízení na naši lokálku, ale zatím opravdu nic. Nicméně, podařilo se mi díky upozornění objevit nejčerstvější zprávy z 26.3. 2015, které najdete na oficiálních stránkách města Mšena. Osobně se domnívám, že je správné, aby informace nezůstaly jen u čtenářů stránek města Mšena, ale přišly i mezi vás, čtenáře Soutoku, kterých v tomto případě není rozhodně málo a sledovanost takových článků jde někdy až do několika set návštev. Z tohoto důvodu zde tedy otiskuji plnou verzi zprávy, kterou mšenským čtenářům na webových stránkách města představil starosta pan Martin Mach.


Osobní provoz na trati zajišťovaly v poslední době také vozy Regionova.


Rekonstrukce trati 076
[26.03.2015]
Vážení občané,
dovolte, abych stručně informoval o přípravách na rekonstrukci železniční trati. V tuto chvíli byl odevzdán projektanty projekt SŽDC. Návrhová rychlost je 50 km/h a zatížení na nápravu 18 tun, což umožní i potenciální nákladní dopravu. Dále projekt počítá se svařováním kolejí.
Projekt nyní posuzují odborníci z ČVUT (za což jsme jim velmi vděčni) a po tomto kroku bude zřejmě vypsáno dlouho očekávané výběrové řízení na zhotovitele.
Níže přikládám také dopis od SŽDC, který jsme obdrželi tento týden.
Držme celému procesu palce, ať se letos svezeme !
Martin Mach
starosta




Nejbližší pozitivní budoucnost Mšena a Kokořínska spočívá v turistickém ruchu, ke kterému patří kromě normální železniční dopravy třeba právě i takovéto akce.

Ještě bych rád čtenáře upozornil na rozsáhlé uzavírky v centru Mělníka, které mají spojitost s pracemi na budovaném obchvatu a rekonstrukci Pražské ulice.
Mapky uzavírek jsou otištěny v dubnové Mělnické radnici ( časem bude i v elektronické verzi) http://melnik.cz/rok-2015/ds-1362/p1=1031 .

Aktualizacr 2.4.2015 v 19 hodin:

http://melnik.cz/rekonstrukce-ul-prazska-vyrazne-omezi-dopravu/d-5414
SŠ.

4 komentáře:

  1. Jirka z Mělníka2. dubna 2015 v 11:15

    To jsou celkem dobré zprávy, díky za ně.

    Ohledně mělnických uzavírek bych v této chvíli uvedl asi vhodnější odkaz:
    http://melnik.cz/rekonstrukce-ul-prazska-vyrazne-omezi-dopravu/d-5414

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za aktivitu. Není mnoho lidí, kteří se nějakým způsobem podílí aktivně v komentářích v místních denících i v nějakém místním blogu, a tak si člověk některá jména i nicky pamatuje. Přeji Vám Jiří příjemné prožití svátků jara a odkaz jsem dodatečně zařadil do článku..

      Vymazat
  2. Práce na trati 076 konečně začaly. Do konce roku by mělo být hotovo. Jak říkal předseda z klubu přátel bezpečné železnice. Pokud by se media nezajímala, trať by zrušili jako v mnoha jiných případech.

    http://melnicek.tv/porady/zpravodajstvi/video/zpravodajsky-tydenik-31-8-2015/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano začaly a článek jsem zde uvedl již 21. srpna....

      http://soutok.blogspot.cz/2015/08/r-adostnou-zpravu-mam-pro-vsechny.html

      Vymazat