čtvrtek 2. dubna 2015

Zelený čtvrtek. Malý obrázkový pele-mele zve především do restaurací a hospůdek..


Také Vás pobavil a zaujal na webu Isoutoku  první díl seriálu  Láska, sex a prachy na Mělnicku ?http://www.isoutok.cz/inpage/laska-sex-a-prachy-na-melnicku-dil-1/

Také se vám líbil aprílový článek neznámého autora o návrhu na přejmenování města Mělníka? Pak vězte, že vás nebylo málo, velmi rád jsem rozdával odkazy na další téměř veřejně neznámý web a musel jsem vysvětlovat, že to tak prostě dnes chodí, že se o některých věcech vůbec neví, že existují.
..

Včera jsem tak přemýšlel, že už bych mohl snad zase konečně popojet s tím seriálem o hradech a zámcích v okolí Mělníka, zvlášť když přišel měsíc duben, kdy se otvírají hrady a zámky veřejnosti. Jenže, ono to dá práci a zaberete to dost času. Což o to, fotografie jsou připravené, ale dejte k tomu texty, které nepostrádají aspoň trochu informací a odbornosti, když víte, že řada čtenářů je touto tematikou určitým způsobem překrmena z televizních obrazovek a nedomnívá se, že najde něco nového i přínosného.


Dnešek již patřil zelenému pivu, které se nesmazatelně vepsalo v posledních letech k tradicím Velikonoc a tak myslím, že vůbec není na škodu zde připomenout podniky, kde vyšli těmto tradicím vstříc. Ostatně, bez ohledu na to, jak moc je do této tradice několika posledních let ( zelené pivo 10, krasličák 6)  současný občan města zapálen, jsou nuceny samozřejmě sváteční  mimořádnou várku udat a pokud možno s úspěchem. To mohou samozřejmě především díky dobré propagaci, která má sloužit také především nám, občanům města.

Nuže, pokud jste si zelené pivo oblíbili, nebo jej chcete ochutnat, tak máte možnost v těchto podnicích:

Hostinec U ČapošeChloumecká 1715Mělník
Kiosek - MuzeumNad Dráhou 0Mělník
Pivní bar U TrnkůSportovní 3411Mělník
PivniceStudentská 25Mělník
Pivnice KorunaPod vrchem 665Mělník
Restaurace U PlockůK přívozu 2Mělník
U CísařePalackého 135/7Mělník
U PotůčkuKlášterní 717/1Mělník

Obrázky jsou tentokrát z jediné restaurace v centru města, která zelené pivo čepuje.

Zelené pivo, se bude samozřejmě točit, až do vyčerpání zásob a lze předpokládat, že někde vydrží ještě na víkend, a jinde třeba ale také ještě na čtrnáct dní, až tři neděle.


Není žádnou novinou, co se nyní děje s počasím u nás i v zahraničí. Dnes jsem tak trochu zaváhal. Zatímco Kokořínsko a nejvyšší hora Vlhošť měla zhruba stejné počasí, jako Mělník, tak již nedaleké České Středohoří nám ukazovalo na svých vrcholcích sníh. Dálkový výhled však brzy opět zanikl a tak jsem nepohrdl výletní zahraniční lodí, která říká, že už je zkrátka nová sezona zde.


A nakonec se podívejte na pátý komín zleva sledované mělnické elektrárny. Už je zcela evidentní, že je již komínem nejnižším, a že tu již dlouho panorama závodu tvořit nebude.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat